Az eredménynél sokkal fontosabb volt a részvétel

  •  
  •  
  •  

Január 23-án első alkalommal rendezték meg a Bánka-Rakaczki jótékonysági labdarúgó emléktornát, a Vasas Fáy utcai csarnokában, amelyet az UTE Baráti Kör és a diósgyőri drukkerek szerveztek.

A rendezők szurkolói közösségek kispályás focicsapatait hívták a tornára, hogy közösen, focival emlékezzenek meg a torna névadóiról, a fiatalon elhunyt diósgyőri Rakaczki Bencéről, valamint az Újpest-nevelésű Bánka Kristófról. A szervezők nem titkolt célja volt, hogy a torna bevételével – melyet a Bánka Kristóf Alapítvány kezel – azonnali segítséget nyújthassanak betegség vagy baleset miatt nehéz helyzetbe kerülő, anyagi segítségre szoruló sportolóknak.
Az egész napos eseményen megmérkőztek egymással a szurkolótáborok csapatai. Éles, de sportszerű küzdelem folyt, a játékosok egybehangzóan emelték ki, hogy ezúttal nem is az eredmény, hanem a részvétel volt a legfontosabb.
Ugyanezt vallották a színész labdarúgó-válogatott tagjai, akik az újpesti öregfiúkkal csaptak volna össze, de már az öltözőben eldőlt, különlegességet
láthat majd a publikum. Megkeverték az összeállításokat és – mindenki teljes megelégedésére – vegyes csapatokkal szórakoztatták a szép számú közönséget.

Az első Bánka-Rakaczki emléktorna szervezésből teljesen kihagyták a szövetséget, mert a rendezők úgy gondolták, a szurkolók maguktól is létre tudnak hozni olyan eseményt, ami azt bizonyítja, hogy a közösség és az összefogás példa lehet bárki számára. Megtudtuk, a terveik szerint a tornát évente megrendezik majd egy magyarországi nagyvárosban, azzal a céllal, hogy az rangos eseménnyé fejlődjön az elkövetkezendő időkben. A kezdeményezést természetesen bárki támogathatja, erre minden segítő szándékú érdeklődőnek lehetőséget biztosítanak a Bánka-Rakaczki Alapítvány kezelői.

Gergely Gábor

Normal
0

21

false
false
false

HU
X-NONE
X-NONE

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Normál táblázat”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:14.0pt;
mso-bidi-font-size:11.0pt;
font-family:”Times New Roman”,”serif”;
mso-bidi-font-family:Calibri;
mso-bidi-theme-font:minor-latin;
mso-fareast-language:EN-US;}