Az eső sem szegte kedvüket

  •  
  •  
  •  

Bár kétszer is eleredt egy rövid időre az eső, mégsem szegte a látogatók kedvét, akik a Pinocchio előadást esernyő és a városháza erkélye alól nézték végig, és a Skac Placcra is ugyanúgy kilátogattak. Délután kellemes idő fogadja a koncertre érkezőket.

A Szegény ember gazdagságával kezdődtek meg a mai szabadtéri programok a Szent István téren. A magyar mesekincs számos elemét felvonultató igaz történet a reggeli borongós idő ellenére szép számú közönséget vonzott, ahogyan az utána következő Pinocchio előadás is, amelyet a Szegedi Miniszínház állított színpadra. Bár utóbbi produkciót egy kisebb zápor zavarta meg, a még inkább gyülekező közönséget mindez nem tántorította el, a nézők az esernyőik alá, egy részük pedig a városháza erkélye alá „menekült”.

Ugyancsak sok érdeklődőről számolt be nekünk a Skac Placc bőrműves sátrában dolgozó hölgy is, aki szerint a borongós időjárás ellenére ugyanúgy érkeztek a kicsik, akik többek között bőr kulcstartót készíthettek ott.

A délután egykor kezdődő zumbán mintha már nyoma sem lett volna a reggeli rossz időnek. Ha nem is szikrázó napsütésben, de kellemes kora őszi időben próbálhatták ki ezt a fajta mozgásformát a térre látogató újpestiek. Malid Gábor egyike azoknak, akik nem csak nézték a színpadi produkciót. „Tetszik, amit látok, és már reggel óta kint vagyok” – tette hozzá.

A zumbásokat egy nyugdíjas tánccsoport, majd hastáncosok követték a színpadon, majd ismét egy új műfaj, az akrobatikus rock and roll néhány lelkes képviselője lépett színpadra. A köreink bemutatóját latin-amerikai társastánc zárta.

A programoknak ezzel viszont még koránt sincs vége, hiszen a délután a koncerteké, cikkünk megjelenése idején éppen Curtis és BLR lépett le a színpadról, hogy átadja helyét a Zolakusztikának, akit Tóth Gabi követ, utánuk pedig a Back II Black lép színpadra. Érdemes kilátogatni!

M. Orbán A.