Az Óbudai-szigeten vár minket Újpest

  •  
  •  
  •  

Sorozatunkban elsősorban újpesti hétvégi eseményekre invitáljuk olvasóinkat, kivételt akkor teszünk, ha például Újpest „megy” vendégségbe. Nos, ezen a hétvégén erre lesz példa: Újpest a Generali Gyerek Szigeten mutatkozik be a Sportos Újpest! összefogás jegyében és a Tarzan™ Parkkal. A sportos állomások 3-18 év közötti teljesítői ingyenes belépőt nyerhetnek a Tarzan™ Parkba.

Június 29–30.
Újpest is szigetel

A hétvégén ország-világ előtt bemutatkozik Újpest a Generali Gyerek Szigeten. Az Óbudai-sziget közkedvelt ingyenes családi rendezvényén mindazok a 3-18 év közötti gyerekek, fiatalok, akik teljesítik a sportos állomásokat, ingyenes belépőt vehetnek át a Tábor utcai Tarzan™ Parkba, miközben megtapasztalhatják, milyen is az a híres Sportos Újpest! összefogás, amelynek eredményeként a város nyerte nemrégiben a 70 ezres lélekszám feletti kategóriában a Kihívás Napját.
Az Óbudai-szigetre kilátogatókat szombaton és vasárnap 10 és 18 óra között újpesti sportos programok várják. Lesz ugrókötél, karikadobás, ugróiskola, szivacslabdával célba dobás, minikosárlabda, „horgászat”, továbbá pingpong, tollaslabda, frizbi, óriássakk, kapura rúgás, kipróbálható a trambulin és a kajak ergométer. Elmaradhatatlan az „agytorna”, ezúttal a Sportos Újpest Totóval. A feladatokat jól teljesítők ajándéktárgyakra beváltható pontokat kapnak. Mindazok a 3-18 év közöttiek, akik teljesítik a sportos állomásokat, ingyenes belépőt vehetnek át a Tábor utcai Tarzan™ Parkba.

Város a nagyszínpadon

Szombaton 14 órától egy órán át Újpest a nagyszínpad vendége az Óbudai-szigeten. A Meteor Dance TSE akrobatikus rock and roll bemutatóval, a Limes SE ritmikus gimnasztikával ejti a közönséget ámulatba. Majd tatami kerül a színpadra, sportbemutatót tart a 128 éves, patinás Újpesti Torna Egylet taekwondo, birkózó-, valamint cselgáncsszakosztálya. A színpadon ott lesz Nagy László labdarúgó, Mexikó olimpiai bajnoka és még számos sportfenomén a klub és az Újpest FC jóvoltából. Az új bajnoki idényre készülő labdarúgócsapat két tagja, Vermes Krisztián csapatkapitány és helyettese, Balajcza Szabolcs is ott lesz szombati edzésük után a Gyerek Szigeten az Újpest sátornál.

Vasárnap Gergely Gábor asztaliteniszező világbajnok lesz az újpesti események vendége, aki szíves beavatja a gyerekeket a fortélyokba.
Újpest Önkormányzata szeretettel vár mindenkit, aki szeretne sportolni, kikapcsolódni és a Tarzan™ Parkba belépőt nyerni.

Ingyenes autóbusz
Az újpestieknek kényelemes utazást biztosít az önkormányzat és a Sziget Kft. együttműködése: ingyenes buszjáratok indulnak az Óbudai-szigetre és vissza Újpestre.
Indulási időpontok: Újpesten az István út Jókai utca és Petőfi utca közti szakaszán (az új városháza mellett): szombaton és vasárnap 10 és 16 óra között óránként. Vissza Óbudáról a K-híd utáni parkolóból Újpestre: 10.30-tól 17.30-ig, óránként.
Bővebb információ: www.tarzanpark.hu, www.facebook.com/TarzanParkUjpest,
továbbá www.ujpest.hu/gyereksziget

További ajánlatok
Azok, akik mégis Újpesten maradnak, ha még nem tették volna, látogassanak el a Tábor utcába, a Tarzan™ Parkba!

Lakcímkártyával kedvezménnyel
A Tábor utcai Tarzan™ Park, amely Magyarországon egyedülálló szabadtéri családi játszópark, rendkívül népszerű a megnyitása óta. A közel kéthektáros park a nyári melegben is vonzó, az árnyékos, ligetes területen a gyerekek szórakozását és biztonságát játékmesterek felügyelik, így a szülőknek, nagyszülőknek lehetőségük nyílik a nyugodt kikapcsolódásra, hűsölésre. Igazi vakációs program a hét minden egyes napjára. Az újpestieket kedvezményes jegyárakkal várják, ehhez a lakcímkártyát kérik bemutatni a gyermekeknek és a felnőtteknek egyaránt. Három év alatt a belépés ingyenes. A június 29–30-i hétvégén a Generali Gyerek Szigetre kilátogatók ingyenes belépőket nyerhetnek a Tarzan™ Parkba!
A Tarzan™ Park címe: IV., Tábor u. 28. Nyitva tartás: mindennap 9-től 19 óráig.

Szombaton: Piac- Placc
A szombat hagyományosan piacnap, így ajánljuk a Piac-Placc felkeresését, amely
reggel 6 órától 14 óráig tart nyitva a Duna sétányon. Az újpesti kezdeményezés árusítóknak és nézegetőknek egyaránt kínál érdekességeket, másutt ritkán fellelhető antikvitást, régen feledésbe ment tárgyakat, régiségeket.

Időszaki kiállítások
A vizuális művészet kedvelőit több tárlat várja.
Július 14-ig tekinthető meg az Újpest Galériában Pekker Zsuzsa tűzzománc- és Maracskó Gabriella grafikusművész kiállítása. Az Újpest Galéria keddtől péntekig és vasárnap 11-től 18 óráig, szombaton 9-től 18 óráig tart nyitva. Hétfő szünnap.

Erdély virágai címmel szeptember 15-ig látogatható az az interaktív néprajzi fotókiállítás, amely a Szentendrei Szabadtéri Múzeum anyagába nyújt bepillantást. A kiállítás mindennap 9 és 18 óra között várja a látogatókat.

Zene, tánc
Egy elmaradhatatlan, és a nyári szünet előtti utolsó randi: június 30-án, vasárnap 17 órától a Hétvégi randevú című népszerű program várja az Ady Endre Művelődési Házban a törzsvendégeket és azokat is, akik szeretnének csatlakozni egy zenét-táncot kedvelő társasághoz. A talpalávalót a Szilver zenekar szolgáltatja.

Névnapi emlékeztető
Szombaton Péter, Pál, vasárnap Pál nevű ismerőseink ünneplik névnapjukat.