Az olcsóbb távhőért

  •  
  •  
  •  

Újpestet is érintő nagyberuházásról tartott lakossági fórumot a Főtáv Zrt. Káposztásmegyeren a Lóverseny téri Közösségi Házban.

A Főtáv Zrt. 5,3 milliárd forintos beruházással köti össze az Új Szechenyi terv segítségével is Újpest és Újpalota távhőrendszereit. A projekt célja az ellátás hatékonysága, a földgázfüggőség csökkentése és nem utolsósorban a díjak mérséklése. Vojtku Ágnes PR-vezető a tájékoztatón kiemelte: a hődíj csökkentése egyrészt a rezsicsökkentés útján valósult meg, ám a szolgáltatás hatékonyságának támogatása a szolgáltatónak is kötelessége, azonban ez a díjmérséklés egész Budapest területére eloszlik majd.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy a rákospalotai hulladékhasznosító műből nyert kapacitást növelik, és ez a bővítés – új távvezeték fektetése, illetve a meglévők bővítése és föld alá vezetése – átmeneti forgalomkorlátozásokkal jár majd.
Káposztásmegyeren a Külső Szilágyi út és a Galopp utca sarkán egy új, földfelszín alatti szivattyúállomás épül (az ezzel kapcsolatos előkészítő munkák miatti rezgést érezték a közelben lakók), a létesítmény elkészülte után szinte teljesen hangtalan lesz – erre már Nagy Norbert, a beruházási osztály vezetője hívta fel a figyelmet. A föld alatti szivattyúállomás a hulladékhasznosító művel áll majd összeköttetésben, megépítését követően a felszínen parkosítanak.

– A másik nyomvonal szintén érinti Újpestet, az erőmű és Újpalota között húzódik. A munkálatok végeztével az érintett útszakaszok is megújulnak – mutatott rá Nagy Norbert.

A szivattyúállomás építése november közepén fejeződik be, az összekötő szakasz megépítése augusztus elején kezdődik, és szeptemberben végződik, az erőmű és Újpalota közötti rész építése-bővítése szintén augusztusban indul, az Újpestet érintő része még idén elkészül.

A fórumon elhangzott még: lapunk megjelenésének idejére a Főtáv ügyfélszolgálata már pontos tájékoztatást tud adni a beruházásról. A Contact Center kékszáma: 06-40 200-108. Arra is felhívták a figyelmet: a szivattyúállomás zajszintje a szigorúbb, éjszakai határértékekhez igazodik, a távfűtés zavartalanul elindul ősszel, és a lakóházakkal kapcsolatos esetlegesen felmerülő problémákat minden esetben vizsgálják.

M. Orbán András