„Az önbizalmunkat is növelte ez a nagyon fontos győzelem”

  •  
  •  
  •  

Az OTP Bank Liga 16. fordulójában az Újpest FC 1-0-ás győzelmet aratott Pápán. A küzdelmes mérkőzést Lázár Bence 68. percben szerzett gólja döntötte el.

A vezetőedző a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón elmondta, hogy nagyon elégedett volt a csapat védekezésével, a második félidőben pedig már az előre játékkal is.
 
Zoran Szpisljak:
– Az első félidőben az volt a terv, hogy lezárjuk a Pápa támadási lehetőségeit, ami sikerült is. A stabil védekezésre alapoztunk, nem akartunk kitámadni, így előre játékban kicsit kevesebbet mutattunk, a védekező feladatokat viszont nagyon jól megoldottuk. A négy védőnk és a két védekező középpályásunk jó teljesítményt nyújtott. A második játékrészt nagyobb lendülettel kezdtük, és javultunk előre játékban. Megtaláltuk a Pápa gyenge pontjait és ennek meg is lett az eredménye. Lázár Bence a csere után többet indult a szélről és sikerült gólt szereznie. Örülök, hogy az önbizalmunkat is sikerült növelni ezzel a nagyon fontos győzelemmel.
 
Bene Ferenc:
– Bármelyik csapat megszerezhette volna a győzelmet, arra számítottam, hogy a második félidőben nagyobb tempót diktálunk majd és eldöntjük a találkozót, ez sajnos nem sikerült. Tisztában vagyok vele, hogy sokat kell még dolgozni, és bízom benne, hogy ennek meg is lesz az eredménye. Az első félidőben még mi játszottunk fölényben, a második félidőre azonban feljavult az Újpest, gratulálok az ellenfélnek. Biztos vagyok benne, hogy megtaláljuk a vereség okait.