„Az örökös ellenségkeresés motiválja az MSZP-t”

  •  
  •  
  •  

Derce Tamás, a Clarisse Újpest Gyermekeiért Alapítvány létrehozója: Aki ismeri az újpesti szegény sorsú gyermekek helyzetét, annak minden alkalmat meg kell ragadnia, hogy segíthessen. Meggyőződésem, hogy a döntést ebben az újpesti MSZP-szervezet vezetése hozta meg, amelyet a kicsinyesség és az örökös ellenségkeresés motivált.

– Mikorra tervezik az alapítvány megalakulását?
– Szinte bármelyik pillanatban létrejöhet.  Szándékom is ez, ráadásul sürgető az a tény is, hogy az életműdíj összege mellett más felajánlásokról is kaptam már értesítést.  Az alapító okirat részletes tartalmát rögzítő megszövegezést elvégeztem az alapítványt létrejöttét segítő ügyvéd úrral, dr. Kató Balázzsal. Az alapítvány létrehozásához alapító okirat és a bíróság nyilvántartásba vétele szükséges, ehhez elengedhetetlen feltétel a három kurátor megléte is. Órákon belül megoldódik ez is. Mivel az alapítvány nevében az Újpest szó szerepel, a vonatkozó önkormányzati rendelet értelmében ehhez a képviselő-testület engedélyét-a jövő heti ülésen meg kell még szerezni.
– Mi a véleménye arról, hogy a felkérése ellenére Belán Beatrix képviselő asszony nem vállalata a kurátori feladatokat?
– Sajnálatosnak tartom. A szándékom az volt, hogy bal- és jobboldali önkormányzati képviselő, valamint egy civil polgár alkotta kuratórium jöjjön létre. Belán Beatrix alpolgármesterként, az oktatásügy elkötelezettjeként jól ismeri az újpesti gyermekek helyzetét. Mivel az alapítvány a nehéz sorsú, tehetséges gyermekek felkarolását vállalja, joggal számítottam a képviselő asszonyra. Aki ismeri az újpesti szegény sorsú gyermekek helyzetét, annak minden alkalmat meg kell ragadnia, hogy segíthessen. Meggyőződésem, hogy a döntést ebben az újpesti MSZP- szervezet vezetése hozta meg, amelyet a kicsinyesség és a kompromisszum hiánya, az örökös ellenségkeresés motivált. Bizonyítva ezzel is, hogy az a politikai háború, amely a közélettől már visszavonultan élő személyemet az életműdíj kapcsán érte, kicsinyes bosszú eredménye.