Az Országház kincseinek nyomában

  •  
  •  
  •  

Újabb gyerekcsoport ismerhette meg a Parlament érdekességeit, a Ház különlegességeit. Az új esztendőben is folytatódik ugyanis az a polgármester által elindított kezdeményezés, melynek keretében már több mint 500 újpesti lépte át az Országház kapuját.

A legutóbbi, január 19-i látogatás alkalmával a Szent János Apostol Katolikus Általános Iskola két negyedik osztályának diákjai voltak a szerencsések.

A parlamenti körút során fény derült az építészeti műremek nem csak történelmi, de művészeti titkaira is. Így a gyerekek többek közt azt is megtudták, hogy az Államalapítás éve több ízben is visszaköszön, például a lépcsők számában, vagy a kupola magasságában. A „csupa fül” diákok a 96 méteres csarnok kincsének, a Szent Koronának kalandos történetét, a Ház szimmetrikus, a kétkamarás parlamenti rendszerre épült kialakítását, a szavazás rendszerét és sok más érdekességet megismertek.

A hagyományokhoz híven, a következő hónapban is 50 újpestinek nyílik lehetősége, hogy az ország egyik, ha nem a legszebb épületének életébe és rejtelmeibe bepillanthasson.

(antosa)