Az ufók túl messze vannak

  •  
  •  
  •  

Bár az amerikai kormány a minap jelentette be, hogy ufók márpedig nincsenek, Pusztay Sándor, az Ufómagazin főszerkesztője, az újpesti ufókonferencia szervezője azt mondta: nem zárhatjuk ki idegen civilizációk létezését, hiszen rengeteg erre alkalmas csillag van a világűrben. Egyelőre azonban nem tudunk kapcsolatba lépni velük a hatalmas távolságok miatt.

Csaknem kétszázan kíváncsiak voltak az idei ufó-konferenciára, amelyet a hagyományoknak megfelelően az Újpesti Gyermek és Ifjúsági Házban tartottak. A konferenciával egy időben zajlott az Ufószövetség elnökségi ülése is. Pusztay Sándor, a rendezvényt szervező Ufómagazin főszerkesztője azt mondta, egyre kevesebb ufót jelentenek be, megritkult az újpesti bejelenések száma is. Ő maga még soha nem látott ufót, de egyszer történt vele egy különös eset.

– Nyolc évvel ezelőtt pont egy ilyen őszi, nyirkos estén Budaőrsnél egy különös, kör alakú fényre lettem figyelmes. A villanyoszlop körül mozgott ez a fényes, világító gömb és lefelé tartott, csavar alakban, majd földet ért és semmivé vált. Rögtön odaszaladtam és közben azonnal hívtam egy kedves ismerősömet az ufószövetségből. A villanyoszlop lábánál egy kiégett kört találtam, amit rögtön el is újságoltam a kollégának, aki azonban gyorsan kiábrándított, hogy nem ufót, hanem gömbvillámot láttam. – magyarázta Pusztay Sándor.

A szervező ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy kizárni nem tudjuk az ufók létezését, hisz borzasztóan nagy ez az univerzum, ahol élünk.

– Nagyon sok matematikus szerint igen nagy a valószínűsége annak, hogy létezik élet a Földön kívül, hisz rengeteg erre alkalmas csillag van a világűrben. Sokat már megtaláltunk, de ha van is rajtuk élet, egyelőre nem tudunk kapcsolatba lépni velük a hatalmas távolságok miatt. Száz évig tartana egy út egy másik csillagrendszerbe, amihez nem rendelkezünk sem megfelelő járművel, sem üzemanyaggal. Pontosan ezért volt Tér és Idő a konferencia címe, ezekre a kérdésekre keressük a választ – jelentette ki Pusztay Sándor.

-UN