Az új rendszer az újpestieknek fog kedvezni

  •  
  •  
  •  

A parkoló autókat lajstromozó fiatalokra lehettek figyelmesek az újpestiek az elmúlt héten. Az adatfelvevők a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hallgatói, az önkormányzat megbízásából mérték fel a parkolási szokásokat. A felmérés a két újpesti metróállomás, a környékbeli utcák, és a városközponti lakótelepi parkolókban parkoló autókat veszi számba.

Rádi Attila alpolgármester az Újpesti Naplónak elmondta, a felmérés célja az, hogy megtudják, milyen arányban használják a kerületben lakók illetve az Újpesten kívülről érkezők az újpesti parkoló-helyeket. Az adatokból ki fog derülni, hogy az autósok mely napszakban, milyen céllal – alkalmi ügyintézés, állandó lakhely, vagy P+R parkolás miatt – parkolnak az adott utcában. A felmérés pontosan megmutatja azt is, hogy a vizsgált területen az adott napszakban milyen sűrűséggel cserélődnek a pakolóhelyeket használó autóki.

Minden újpesti háztartásba eljuttatott Újpesti Párbeszéd keretében az újpestiek kifejthették, a www.ujpest.hu internetes oldalon jelenleg is folyamatosan elmondhatják véleményüket arról, hogy milyen megoldást tartanának jónak a parkolási helyzet megoldására. „A belvárosi parkolási szokások feltérképezése, és az Újpesti Párbeszéd eredményének kiértékelése után tudjuk kialakítani az elsődlegesen az újpestiek érdekeit számításba vevő, legmegfelelőbb új parkolási rendszert” – közölte az alpolgármester. Rádi Attila hozzátette, nem odázható tovább a parkolás rendezése, a belvárosi utcák köztudottan túlzsúfoltak a parkoló autóktól, amelyek sok esetben az itt élő újpestiek elől foglalják el a helyet, egy részük pedig szabálytalanul várakozik, megnehezítve a szabályosan közlekedők dolgát.