Az Új Széchenyi Terv eredményeként: akadálymentesítés után

  •  
  •  
  •  

Több mint 28 millió forintos támogatást nyert Újpest Önkormányzata a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségtől, amit kiegészítettek jó néhány millió forint önrésszel, így az Új Széchenyi Terv segítségével megvalósulhatott az Újpesti Közterület-felügyeletet és a Gyermekfogászati rendelőt magában foglaló épület akadálymentesítése, felújítása.

Megújult a Király utca 9. szám alatt lévő egykori Koktél Áruház, ahol az Újpesti Közterület-felügyelet és a Gyermekfogászat működik.

Február 9-én, csütörtökön délelőtt került sor a műszaki átadásra, melynek keretében a szakemberek bejárták az épületet. Megjelent a helyszínen többek között Honti Csaba, az Alpolgármesteri Titkárság referense, és Nagy Elemér, a Városüzemeltetési Osztály műszaki ellenőre. Természetesen képviseltették magukat a kivitelezők is: Czerovszki Zoltán, a Czero Group ügyvezetője, és a cég építésvezetője, Vadász Levente, akiktől megtudtuk, hogy néhány hónap alatt, határidőre elvégezték a munkát.

A hivatalos műszaki ellenőr, Varga Nándor elmondta: a munkálatok ideje alatt napi kapcsolatban állt a kivitelezővel, és nem volt olyan kérése, amit ne teljesítettek volna.

Gyakorlatilag új lett a belső tér: csúszásgátló borítást kaptak a lépcsők, kicserélték a nyílászárókat, új burkolat borít szinte minden. Az építés középpontjában az akadálymentesítés állt: ennek szellemében alakították át az egész épületet; a riasztókkal, kapaszkodókkal, vakolvasó táblákkal felszerelt mellékhelyiségeket, az egyéb tereket, és nem utolsó sorban a liftet.

Á.T.