Az Újpest FC profi szerződést kötött Tóth Bálinttal

  •  
  •  
  •  

Profi szerződést kötött az Újpest FC Tóth Bálinttal. Az 1993. augusztus 25-én született játékos pénteken írta alá kontraktusát, amely 2014. június 30-ig érvényes.

A középső középpályás az előző szezonban mutatkozott be a felnőttek között: az NB II-es csapatunkban 5 bajnoki mérkőzésen lépett pályára. A 2011/2012-es idényben eddig négy másodosztályú bajnokin szerepelt – az U19-es találkozók mellett.
 
A fiatal játékos az Újpest FC B-vel már kétszer játszott a Magyar Kupában, mégpedig a Tarnalelelesz és az RKSK ellen.
 
Sőt, bemutatkozott az első csapatban is, mégpedig a Paks elleni idegenbeli Ligakupa-mérkőzésen.
 
Tóth Bálint a BVSC-ben kezdett futballozni, majd 2008 nyarán igazolt Zuglóból Újpestre, ahol szerepelt az U16-os, az U17-es és az U19-es csapatban is.
 
Összesen három alkalommal szerepelt korosztálya válogatottjában (U19, U18).
 
Bálint jelenleg az – ország legersősebb gimnáziumának számító – Radnóti Miklós Gimnázium magántanulója.
 
Tóth Bálint:

– Először fél évvel ezelőtt került szóba, hogy profi szerződést kaphatok, és most nagyon örülök, hogy eljött ez a pillanat. Szeretném bizonyítani, hogy nem véletlenül kaptam meg ezt a lehetőséget, és szeretnék olyan szintre fejlődni, hogy a szakmai stáb számíthasson rám az első csapatnál. Már többször beszéltem Zoran Szpisljakkal, aki elmondta, bízik bennem, lát bennem fantáziát, és szeretné belőlem kihozni a maximumot. Első számú tervem, hogy szeretnék bemutatkozni NB I-ben, majd stabil csapattaggá válni az Újpestben.
 
Tóth Bálintot a szerződése aláírásának alkalmából Csehi István, az Újpest FC társ-ügyvezető igazgatója köszöntötte a székházban.

(forrás: Újpest FC)