Az Újpest működése zavartalan

  •  
  •  
  •  

A lila-fehér klub tulajdonosát kedden őrizetbe vették kétmilliárdos csalás miatt, de az elöljárók szerint ez nem befolyásolja a csapat működését – írja a sport24.hu.

Ahogyan arról beszámoltunk, őrizetbe vették Tolnai Sándort, az Újpest többségi tulajdonosát és két társát is. A sportvezetőt egy bank jelentette fel egy szálloda adásvételével, bérbeadásával kapcsolatos ügylet, és az azzal összefüggésben felhasznált hamis okiratok miatt.

A bűncselekménnyel okozott kár a rendelkezésre álló adatok szerint 2 milliárd 284 millió 126 ezer 673 forint, melyet az ügyészség már zárolt is, de ez nem érinti Tolnai egyéb tulajdonait, így az Újpest FC-t sem – mondta Kállai Gábor, a Pest Megyei Ügyészség szóvivője.


A klub hivatalos közleménye

Az Újpest FC ezúton is megerősíti az ügyvezető igazgató és a kommunikációs igazgató által, a keddi napon korábban tett nyilatkozatokban foglaltakat.

Az Újpest FC nem kíván és nem is tud reagálni a médiában felmerült és a klub tulajdonosával kapcsolatba hozott információkra. Az Újpest FC többségi tulajdonosa a City Budapest Zrt. , amely a tulajdonosi jogositványait, annak vezetősége útján továbbra is teljeskörűen gyakorolja.

Az Újpest FC megerősíti a Pest Megyei Főügyészség szóvivőjének, Kállai Gábor azon állítását, amely szerint a média által az Újpest FC-vel összekapcsolt ügynek „sportvonatkozása nincsen”.

Klubunk az ügyben hivatalos értesítést, információt nem kapott. Az Újpest FC működése a történtektől függetlenül a jövőben is zavartalan.