Az Újpest Pécsen feledtetné a kazincbarcikai kupafiaskót

  •  
  •  
  •  

A labdarúgó NB I 9. fordulójában az Újpest FC a Pécsi MFC-hez látogat (18.30). A vendégek vezetőedzőjét, Jos Daerdent (képünkön) még mindig bántja a kupabúcsú – a lilák Kazincbarcikán szenvedtek 2–1-es vereséget –, azonban így is három pontot remél a Pécs otthonában.

 

„Nem tagadom, még mindig érzem a csalódottságot a játékosokon a kupabúcsú miatt, de ha szerdán nem estünk volna ki, akkor is három pontért utaznánk le Pécsre. Természetesen megnéztem a kazincbarcikai mérkőzés felvételét, azóta is a fejemben van az egész találkozó nekem is, tízből tízszer meg kellett volna nyernünk azt a meccset, de a kupában nincsen második esély. A bajnokságról beszéltem sok emberrel, egyöntetűen azt vallják, hogy nőtt a színvonal tavaly óta, ezt mutatja a kiegyenlített tabella is. Egy győzelmi sorozattal nagyot lehet előre lépni, azon vagyunk, hogy egy ilyen szériát kezdjünk el ma. Láttam a Pécs találkozóit, otthon látványos játékra törekszik, szoros meccset várok” –nyilatkozta az Újpest belga vezetőedzője, Jos Daerden a klub hivatalos oldalának.

„Vermes Krisztián és Simon Krisztián is teljesen egészséges, Bojan Mihajlovicsra viszont izomsérülés miatt nem számíthatok a hétvégén, de ő a jövő hét elején minden bizonnyal újra csatlakozik a csapathoz. Jól halad Bavon Tshibuabua és Kovács Dániel felépülése is, bízom benne, hogy Barczi Dáviddal együtt a válogatott szünet után ők is bekapcsolódnak a közös munkába” – tette hozzá a belga szakvezető.

(ujpestfc.hu, B. Nagy Zoltán – foci24.com)