Az Újpesti Csokonai DSE röplabdázói győztek Szegeden

  •  
  •  
  •  

Első győzelmét aratta Szegeden az ÚCSDSE együttese, legyőzve a sokszoros első, VASAS csapatát.

Csongrád Megyei Röplabda Szövetség 2012. március 10-11-én rendezte meg a már hagyományos SPORT XXI Röplabda Szeged Kupa Mini-gyermek Leány Röplabdatornáját. Ez sportágunk egyik legnagyobb utánpótlásversenye, mely közel negyvenéves múltra tekint vissza. 82 csapat nevezett a versenyre az ország minden tájáról.  Mindkét korosztályból a legjobbak külön versenyeztek a kiemelt csoportban. Szombat reggeltől késő estig, vasárnap reggeltől délutánig meccsek 6 mini és 3 gyerek pályán 2 csarnokban.

Egyesületünk 4 mini és 2 gyerek csapatot nevezett.
Utazó keretünk:Kohod Zsófia, Juraszik Patrícia, Jeney Kata, Kiss Panni, Otter Katalin, Polgárdi Fanni, Körtvélyessy Lilla, Dreiszker Júlia, Golecá Írisz, Tóth Luca, Papp Lujza, Csintalan Dzsenifer, Szegváry Eszter, Kingl Dóra, Otter Kitty, Varga Viktória, Juraszik Szolanzs, Hajós Aliz, Faragó Anna, Fodor Nikolett, Fehér Zsófia, Körtvélyessy Réka, Rajcsán Fanni, Nagy Dorina, Kucsák Szimonetta,  Kincses Bernadett, Hirt Zsófia, Kucsák Nikolett, Simon Borbála, Simon Emma.
 
A tavalyi országos bajnokaink a kiemelt csoportban versenyeztek.  A csoport meccsek során legyőztük a KRA2, Nyírsuli-Bem és a KESI(Kecskemét) csapatát. A döntőbe jutásért a másik csoport 2. helyezettjét, a KRA1 csapatát győztük le.
Mi játsszuk a döntőt a kiemelt csoportban a VASAS ellen! Két hete Dunakeszin vereséget szenvedtünk tőlük. Itt az alkalom, visszavághatunk!

A győzelem után Nagy Lászlóné, csapatunk edzője nyilatkozta:
„Mivel közeledik az Országos Mini Kupa, ideje volt megmutatnunk, hogy nem felejtettünk el semmit a tavalyi tudásunkból, sőt erősödtünk is! Igaz a tornán nem vett részt a Nyíregyházi Móricz csapata, de úgy gondolom, hogy ezzel a játékkal, amit a lányok ezen a két napon produkáltak, nem jelentett volna gondot az ő legyőzésük sem. 2 játékvezető fújta a döntőt a tévedések elkerülése miatt. A VASAS edzője, így is megkérdőjelezte 1-2 ítéletüket, de be kellett látnia, hogy a mai napon nem tud csodát művelni, mert lányaim határozott jó játékának nem volt ellenszere. A végjátékban 2 cserejátékosom is pályára léphetett, mert behozhatatlannak tűnt előnyünk. A lányok magabiztosan szerváltak, jól helyezkedtek és mezőnyöztek,  keményen, okosan támadtak, betartva utasításaimat.

A csapat tagjai:
Tóth Luca csk., Papp Lujza, Csintalan Dzsenifer, Szegváry Eszter, Kingl Dóra, Otter Kitty

A nagy siker mellett, több jó eredményt is elértünk.
Gyerek „1”csapatunk csoportgyőztesként a 1-6. hely között folytathatta. 
Sajnos eredményüket befolyásolta, hogy mini játékosainknak a saját korosztályukban való jó helytállás érdekében 2 fontos mérkőzésen nem tudtak a csapatban szerepelni!

Így is az előkelő 5. helyet szerezték meg.”
                                                                       
Tóth Árpádné
ÚCSDSE elnök