Az újpesti közalkalmazottak és köztisztviselők

  •  
  •  
  •  

Az Újpesti Önkormányzat ingyenes új típusú influenza elleni védőoltást biztosíthat az önkormányzat és a fenntartásában működő intézmények munkatársainak, amennyiben a Képviselő-testület következő ülésén elfogadja dr. Trippon Norbert alpolgármester javaslatát, miszerint 4 millió forintot különítsenek el, az újpesti közalkalmazottak és köztisztviselők beoltása céljából.

Amennyiben a Képviselő-testület elfogadja az alpolgármester javaslatát az egészségügyi dolgozókon kívül, akik számára már biztosított a térítésmentes oltóanyag, ingyenes védőoltást kaphatnak mindazok az újpesti köztisztviselők és közalkalmazottak is, akik úgy döntenek, hogy igényt tartanak az ellátásra. Így a védőoltás lehetőségét közel 2350 fő részére biztosíthatja az önkormányzat, többek között pedagógusoknak, szociális munkásoknak, a művelődési házak, szociális foglalkoztató és az okmányiroda munkatársainak.
 
Dr. Trippon Norbert, Újpest alpolgármestere a döntés mellett azzal érvelt, hogy a kerületnek kötelessége mindent megtennie azért, hogy az új influenza terjedését megakadályozza. Ugyanakkor arra hívja fel a kerület többi közösségi intézményeinek, valamint a nagy ügyfélforgalmat bonyolító vállalkozásoknak és újpesti társaságoknak a figyelmét, hogy a lehetőségeikhez mérten szintén tegyenek meg mindent egy esetleges járvány terjedésének megakadályozása érdekében.