Az újpesti polgárőrszervezetek javára

  •  
  •  
  •  

Február 9-én este fél nyolckor veszi kezdetét az Újpesti Polgár Centrumban a VII. Újpesti Jótékonysági Polgári Bál. Ozsváth Kálmán önkormányzati képviselőt, a bál szervezőjét az előkészületekről kérdeztük.

– Miért elevenítették fel a hagyományos jótékonysági bált?
– A régi hagyományok felelevenítése céljából 2007-ben úgy döntöttünk, hogy jótékonysági polgári bált szervezünk. Mivel számunkra fontos a hagyományok ápolása, azóta minden esztendőben egy olyan egyházi, kulturális, oktatási, sport- vagy egészségügyi intézményt támogattunk, amely Újpest életében kimagasló és közösséget szolgáló tevékenységet folytat.

– Tavaly ki volt a kedvezményezett?
– A Szent József-plébánia új orgonájának vásárlását támogattuk. A bál sikerét mutatja, hogy a bevétel minden esztendőben jóval meghaladta a félmillió forintot.

– Idén kinek a javára szervezik a bált?
– Nemcsak a városvezetésnek, de számunkra is rendkívül fontos Újpest közbiztonsága. Városunkban két polgárőrszervezet, az Újpesti Bűnmegelőzési Polgárőr Egyesület, valamint az Újpesti Polgárőrség és Önkéntes Tűzoltó Közhasznú Egyesület működik. A polgárőrök mindenféle ellenszolgáltatás nélkül, saját szabadidejüket áldozzák Újpest közösségének javára, és minden alkalommal, a városnapokon, koncerteken, az adventi és a karácsonyi rendezvényeken, sportnapokon professzionálisan teljesítenek szolgálatot. Ezenkívül rendszeres éjszakai járőrözést is végeznek.

– Idén hetedik alkalommal kerül megrendezésre az Újpesti Jótékonysági Polgári Bál…
– Igen. Örülök, hogy egy ilyen remek kezdeményezés részese lehetek. Tudom, hogy amit teszünk, az jó, hasznos az újpestieknek. A hagyományok ápolásház tartozik, hogy a bál állandó fővédnökei a városalapító leszármazottja, gróf Károlyi László, Újpest díszpolgára és felesége, Erzsébet asszony. Az idei bál védnöke Wintermantel Zsolt.

– Kiket várnak az estére?
– Mindenkit, aki szeretne kulturált keretek között, jó társaságban, kiváló művészek fellépésével, finom ételek és kellemes zene mellett szórakozni.

– Mikor lesz a bál?
– A bál február 9-én, szombaton este fél 8-kor kezdődik az Újpesti Polgár Centrumban. Jegyrendelés a 06-20 828-0514-es telefonszámon.

UN