Az újpesti Poór Sándor hozta el az ezüstöt

  •  
  •  
  •  

Másfél nap történése volt a városban a szenior korú sakkozók Rapid Egyéni Sakkbajnoksága, ennyi elég volt arra, hogy kiderüljön, kik lettek a legjobbak a kilenc forduló teljesítését követően.

Hatvan sakkozó, köztük nemzetközi, FIDE-mesterek ültek asztalhoz a dél-zalai városban, s az első nap után a házigazdák valóban bizakodhattak, hiszen a nagykanizsai Papp Nándor négy partijából nyerte valamennyit, mellyel a mezőny élén is állt. Jött azonban a péntek délelőtt és…  hát, hogy őszinte legyek, még magamat is megleptem kicsit, hiszen tényleg nagyokat rontottam, győztes állásokat néztem el – összegzett önkritikusan az Aquaprofit NTSK együttesének csapatvezetője. – Talán keveset pihentem, meg legyünk reálisak, a kilenc forduló nem kevés, mely alatt végig topon kellett volna lenni fejben.
Így sincs azonban miért szégyenkeznie, hiszen 12. lett a mezőnyben, mely jövőre úgy tűnik, nem lesz gyengébb, sőt…
– Akkor már a FIDE által hivatalosan is elismert verseny lesz, ami azt jelenti, hogy Élő-pontokért mehetnek majd a játszmák – folytatta a kanizsaiak kiválósága, aki a szervezésben is tevékeny részt vállalt.
A díjátadón részt vett Kiss Norbert, sportért felelős helyettes államtitkár is, aki szerint Nagykanizsa valóban a sakk sportágának fellegvára.
– Tizenöt esztendő folyamatosan a sakk csapatbajnokság dobogóján mindent elmond arról, hogy a településen milyen komolyan gondolkodnak erről a sportról – hangzottak az elöljáró gondolatai -, a logika erősítése az életben is nagyon fontos és a fizikum mellett a fej használata együttesen eredményezi azt, hogy valaki valóban eredményes lehessen.
Ez egyben azt is jelenti, hogy a következő szenior rapid egyéni ob-nak is Nagykanizsa adhat otthont. Melyet egyébként most a fővárosi XII. kerület bajnoka, egyben az MTK sakk szakosztályának egyik feltámasztója Szabolcsi János (7,5 pont) nyert meg a Poór Sándor (Bp., IV. kerület; 7) és Schlahetka Gáspár (Bp., IX. kerület; 6,5) előtt. (Ha szigorúan kerületek szerint, illetve úgy nézzük, hogy hivatalosan a győztes mely klubhoz tartozik, akkor mintha a magyar labdarúgó bajnokság két világháború közötti, többször is előforduló dobogós sorrendje “elevenedett” volna meg az MTK/Hungária FC-Újpest-Ferencváros hármassal, vagyis fővárosi tarolás történt a kanizsai sakk bajnokságon…)

Forrás: kanizsaujsag.hu