Az újpestiek tisztítószerrel segítettek

  •  
  •  
  •  

Igazán szép gesztust tanúsítottak az újpestiek, amikor úgy döntöttek, hogy a káposztásmegyeri tüzet elszenvedőknek segítséget nyújtanak. Az önkormányzat is azonnal csatlakozott az akcióhoz.

Megint bebizonyosodott, hogy Újpesten kiállnak az emberek egymásért. A szomorú, káposztásmegyeri tűzeset után azonnal felajánlották a polgárok a segítségüket, és az önkormányzat is kiállt a kárvallottak mellett.
Egy eldobott cigarettacsikk okozta május 10-én késő este Káposztásmegyer egyik tízemeletes házában azt a tüzet, amely miatt tíz ember került kórházba. A hetedik emeleten kapott lángra a lépcsőház, majd a tűz átterjedt a környező lakásokba is.

Május 16-án, délután Wintermantel Zsolt, Páli József, a választókerület önkormányzati képviselője, és dr. Dabous Fayez a TRÖK elöljárója a helyszínre látogatott és átnyújtotta az összegyűjtött tisztítószereket  a gondnoknak.
– Igen nagyra értékelem, hogy az újpestiek összefogtak ebben a nehéz helyzetben, és segítik a bajba jutottakat. – Ez az eset is bizonyítja, hogy újpestiek tényleg fontosnak tartják a társaik segítését. A mostani látogatásnak az is célja, hogy felmérjük az igényeket, hogy lássuk, miben segíthetünk. Egyesek szociális segélyért fordultak az önkormányzathoz, mások meg nem. Mi mindenesetre mindent megteszünk, hogy enyhítsük a tragédia okozta gondokat.

Dr. Dabous Fayez már többször járt az épületben a tragédia óta.
– Hogy a bajba jutott közösség mellé álltak az újpestiek, azt nagyon nagyra tartom – nyilatkozta lapunknak dr. Dabous Fayez. – Nem először derült ki, hogy Újpesten működik az összefogás. Erőnkhöz képest, mi is próbálunk segíteni.
A polgármester és a képviselő is bement a tüzet átélő egyik szomszédhoz. Molusz Béla lakása máig füstös. Mint mondja, azonnal hívta a tűzoltókat, amint érezte a tüzet. Most éppen a biztosítóval tárgyal, mert gyakorlatilag az összes ruhája tönkre ment.

Á.T.