Az UTE hoki csapata első hazai győzelmére készül

  •  
  •  
  •  

Már többször közel voltak a lila-fehérek, de eddig még nem sikerült otthon győznie az újpestieknek. Egyre erősödik a csapat, ám a pontszerzésben eddig nem állnak túl jól. Idén már kétszer is csak egy hajszál választotta el az Újpestet a győzelemtől. A Miskolc októberben az utolsó másodpercben mentette hosszabbításra a meccset 2-1-es hazai vezetés után, majd végül nyert 3-2-re, a Brassó ellen is majdnem sikerült, akkor pedig büntetőlövésekben maradt alul az UTE.

A Csíkszereda ellen, ma sok mindenben bízhatnak a lilák. Először is abban, hogy a játékosaiknak nagyon jót tett a szünet, és kipihenten, felkészülten, tele önbizalommal várják a találkozót. Az ellenfél korongozói viszont, alaposan elfáradhattak a szünetben, hiszen közülük többen a román válogatottal Japánban játszottak az elmúlt héten.

A szezonban kétszer találkozott már az UTE a székelyekkel, az idény elején Csíkszeredában, ahol 5-0-ra nyertek a hazaiak. Az Újpesti Jégcsarnokban is megmérkőztek már a felek, akkor 3-0-ra nyertek a vendégek. A fiatalokból álló lila-fehér gárda ma este 6-tól javíthat a Megyeri úton.

– Remélem jót tett nekünk a bajnoki rövid. Úgy érzem és látom, hogy a játékosok megújult erővel vágnak neki a MOL Liga küzdelmeknek – mondta Ancsin János, az UTE szakosztályvezetője. – Nehéz meccs vár ránk a Csíkszereda ellen, de a pontszerzés lebeg a szemünk előtt. Feltett szándékunk, hogy a jövőben, minden csapattól pontot rabolunk, kiváltképpen hazai pályán.
Az UTE jégkorong csapata a következő mérkőzését is hazai pályán játssza. November 18-án, vasárnap (18.30) a Brassó lesz az ellenfél.

(utehoki/gg)