Az UTE otthona marad a Megyeri út

  •  
  •  
  •  

“Szóbeli megállapodás született a Megyeri úti jégcsarnok ügyében, aminek eredményeképpen több idényre is biztosítottá vált az Újpest jéghasználata.” Mindez az utehoki.hu oldalon olvasható szerda délután óta.

Májusban nagy vihart kavart a hír, miszerint az állami fenntartó nem garantálta, hogy továbbra is az Újpesti TE használhatja a lila-fehér egyesület sporttelepén található jégcsarnokot.

Az ügy megnyugtató lezárásához négy hónapnak kellett eltelnie, s bár az írásbeli szerződést még nem írták alá a felek, az UTE-nál már mindenki bizakodó. A csapat augusztusban már itt edzett, de a szeptember elsejétől érvényes szerződésekről még csak tárgyalások folytak akkor.

Dömötör Róbert szakosztályvezető blogunknak elmondta, megnyugtató megállapodás született, és a vezetők ennek tudatában befejezhetik a tárgyalást azzal a két játékossal, akikről a hivatalos honlap is ír. Jó esély van arra, hogy visszatér egy korábbi UTE-hokis, aki már jelenleg is a csapattal gyakorol, a másik fogás pedig egy válogatott kerettag lenne, de ő még nem edz Újpesten. Tolnai Attila csapatkapitány szerint a fiatal együttesnek idén több sikerben lesz része, mint amennyi az előző szezonban jutott. Ancsin János vezetőedző kérdésünkre elmondta, először kedden edzett kétszer is jégen csapata, és korábban csak kilencszer voltak teljes értékű tréningen a jégen. Nagyon fontosnak tartja, hogy a csapatot megerősítsék, a kiszemelt két játékos érkezése sokat jelentene a fiatal gárdának.