“Azon leszek, hogy a zöld-­fehéreket mindenképp legyőzzük, és a szurkolóik bánatosan kullogjanak haza”

  •  
  •  
  •  

Hároméves szerződést kötött a francia Grégory Christtel az Újpest. A középpályás, aki 180 belga élvonalbeli meccsen lépett pályára, még csak néhány ­edzésen van túl, de máris az FTC elleni rangadóra készül.

Milyenek az első benyomásai az Újpestről?

Kellemeset csalódtam – árulta el Christ. – Sokkal jobb körülmények fogadtak, mint amire számítottam. A csapattársaim is nagyon kedvesek, befogadtak, úgyhogy minden a legnagyobb rendben.

Mit tud a magyar fociról, ismert korábban magyar játékost?

Egyetlen magyar labdarúgóról hallottam korábban, Puskás Ferencről. Bevallom, az NB I erejével nem vagyok tisztában. Az edzésekből eddig azt szűrtem le, hogy a magyar játékosok kemények, ügyesek, talán a belga élvonalban technikásabbak a focisták.

Gondolom, azért azt tudja, hogy az egyik legpatinásabb egyesületbe került?

Hogyne. Az Újpest nagy csapat, dicső múlttal. Azért vagyok itt, hogy a jelene is szebb legyen. A videomegosztókon rákerestem a csapat egy-két meccsére, és rögtön kiderült a számomra, hogy a Ferencvárossal hatalmas a rivalizálás. Szeretnék a dobogón végezni, de ha ez esetleg rögtön nem is jön össze, azon leszek, hogy a zöld-­fehéreket mindenképp legyőzzük, és a szurkolóik bánatosan kullogjanak haza.

A Fradi is igazolt a napokban egy középpályást, Böde Dánielt, vagy ahogy becézik, a madocsai Messit, mit szól hozzá?

Ha Messiről kapta a nevét, biztosan nem lehet rossz futballista, de engem sem a két szép szememért igazolt le az Újpest. A középpálya bármely részén jól érzem magam. Szeretnék tíz gólt és húsz gólpasszt kiosztani a következő idényben.

Mit szól a francia válogatott Eb-szerepléséhez?

Jaj, ne is kérdezze! Borzalmas volt.

(Bors Online)