Azonnal tájékoztatják az újpesti szülőket a fertőzés-gyanúról

  •  
  •  
  •  

Az intézményeket nem zárják be, de azonnal tájékoztatják az újpesti bölcsődékbe és óvodákba járó gyerekek szüleit a koronavírus-fertőzés gyanújáról – írja szerdai Facebook-bejegyzésében a polgármester.

Déri Tibor emlékeztet, hogy a tavasszal alkalmazott korlátozások most nincsenek érvényben és a megszokott adatszolgáltatások sem állnak a rendelkezésükre napi szinten, így az önkormányzat csak a jelzések és a saját információink alapján, hozzávetőleges számok tükrében tud döntéseket hozni.

„Amit viszont tehetünk – és én is nagyon fontosnak tartok -, az a tájékoztatás. Ahogy már a fertőzés gyanúja is felmerül bölcsődéinkben, óvodáinkban, azonnal tájékoztatjuk a szülőket, hogy felelős döntést hozhassanak, engedik-e gyermeküket bölcsődébe vagy óvodába” – szögezi le a polgármester.

 

Tisztelt Újpestiek!

Ahogy a hírekben is hallható, olvasható, fokozatosan nő a koronavírus-fertőzöttek száma,…

Közzétette: Déri Tibor – 2020. szeptember 9., szerda

 

Így történt ez például a napokban a Virág Óvodában, ahol egyelőre nem igazolt covid-fertőzés gyanúja áll fenn. Az óvodavezető és a csoportvezetők tájékoztatták a szülőket, a honlapon is megjelent az információ. Az önkormányzat pedig soron kívüli fertőtlenítést rendelt el, melyet már el is végeztek.

Megjegyzi: csak remélni tudja, hogy az iskolák és a fenntartó (a KLIK) is így jár el, „bár sajnos eddig nem ezt tapasztaljuk”.

Déri Tibor arra kéri az újpestieket, kövessék az intézmények tájékoztatásait, kéréseit, továbbra is csak egészséges gyermeket engedjenek bölcsibe, oviba és iskolába, és jelezzék a vezetők számára, ha gyermeküknél vagy a háztartásukban bármilyen megbetegedés fellép.

, , ,