Azt a betyárját!

  •  
  •  
  •  

Vasárnap délelőtt a gyerekeké és Paprika Jancsié volt a főszerep az Újpesti Városnapokon. A kicsik nagy örömére Bartha Tóni Bábszínháza Jancsi és a betyárok világába röpítette el a közönséget.

Gyermekkacajtól volt hangos a Városháza melletti Károlyi park az Újpesti Városnapok zárónapjának délelőttjén. A kicsikhez ugyanis Paprika Jancsi látogatott ki, a régi híres betyárok – Sobri Jóska, Savanyú Jóska, Rózsa Sándor és Sisa Pista – világának hangulatát idézve.

Paprika Jancsinak bizony Sisa Pistával gyűlt meg a baja ma délelőtt, aki mindenáron meg akarta szerezni Jancsi urának, a bárónak kincsét. Hogy hol leledzett a vagyon, a bárón kívül csakis a piros ruhás Jancsi tudta, és egy kis részesedés fejében lett volna hajlandó elárulni a titkot. Sisa Pista azonban nem így tervezett, így – igazi ravasz betyárként – addig-addig kérdezősködött, míg végül cselesen sikerült megszereznie a nagy zsák aranyat.

Becsületes bakonyi betyár lévén azonban csak olyantól vette el a pénzt, aki rászolgált, aztán pedig szétosztotta a szegények között. A tanulságos bábjátékot az újpesti gyerekek is nagyon élvezték, és nagy tapssal köszönték meg Paprika Jancsi látogatását.

(antosa)