•  
  •  
  •  

Babakocsikkal érkező fiatal családok népesítették be a Bajnok Teraszt július 19-én délután. Az önkormányzat Újpesti Megérkeztem Babaszépségversenyére, amelyet első alkalommal rendeztek meg, sokan voltak kíváncsiak. A legszebbnek választott kisbaba, Dorka ajándékcsomagot kapott és reklámarca lesz 2012-ben az önkormányzat Babaköszöntő csomagjának.

Néhány hónapos újpesti kisbabák érkeztek a verőfényes délutánon a Bajnok Teraszra.  Még a Nap is rájuk ragyogott, olyan kedvesek, aranyosak voltak. És szépek is. A szülőknek persze a saját csemetéjük a legszebb.  Ez így van rendjén. Most egy háromtagú zsűri: Gabaj Zsófi, maga is szépség, Újpest arca, Buzás Petra, a káposztásmegyeri Manó Módi gyermek- és baba divatbolt vezetője, továbbá Bartók Béla, a Fidesz frakcióvezetője szavazott arról, melyik csöppség a szépek között a legszebb.

Az apróságok a mamák, papák karjában vonultak a zsűri elé. S amíg az ítészek szemrevételezték a kicsiket, a műsorvezető Rassovszky Lia, néhány kérdést is intézett az anyukákhoz. Így megtudhattuk többek között, hány hónapos a baba, mindig ilyen mosolygós-e? A kicsik ugyanis elbűvölték a zsűrit, visszamosolyogtak, olykor gügyögtek a felnőttekre.

Persze a zsűrinek nem csak a mosolyok alapján kellett döntenie, hanem miként egy felnőtt versenyen, itt is komoly kritériumok szerepeltek. Értékelték a baba stílusát, vagyis öltözékét, a hangját, arcvonásait, kisugárzását.

A szemlélődő pedig nemcsak a porcelán-vagy karakteres babák láttán mosolygott, megtudhatta, mi 2012-ben a babaruha trend. A lányok buggyos bugyogóban, masnis, vagy húzott felsőben érkeztek, a kisfiúk laza farmert, mintás pólót öltöttek. 2012-ben is divat a kislányoknál a pálma frizura, a kettős varkocs, illetve a szöszke fejre kerülő hajpánt és a széles karimájú kalap. A fiúk fejecskéje a lenyírt divatra hajazott.

A zsűri hosszas töprengés után hirdetett eredményt. Mind a kilenc versenyző család Újpest polgármestere által aláírt emléklapot kapott Bartók Bélától a hangulatos délután örömére. A legszebbnek választott kisbaba egy kislány, a kékszemű, mosolygós Gazsek Dorka lett, aki piros hajpántjával igazán fotógén volt.

A győztes Buzás Petrától, a baba divatbolt vezetőjétől vette át a bolt ajándékát. Dorkát többször látjuk majd viszont az Újpest, Megérkeztem! Babaköszöntő csomag reklámarcaként.

Dorka az első puszit a szépségversenyre őt elkísérő bátyótól, Mátétól kapta.

Dorka jogász végzettségű anyukája, dr. Nyitray Krisztina Gabriella elmondta, kedves ötletnek tartotta a babaszépségverseny megrendezést:
–    Az Attila utcában lakunk, arra gondoltam jó mulatság egy ilyen verseny. Amikor a kisfiunk, Máté volt kisbaba, többször ösztökéltek bennünket, hogy jelentkezzünk vele szépségversenyre. Nem tettük. Most Dorkával más volt a helyzet, eljöttünk, és nem bántuk meg. Kedvesek aranyosak voltak a versengő családok, megismertük egymást, kismamák.

B. K.

Még több képet IDE KATTINTVA talál.