Babitsos gimnazisták uniós projektje

  •  
  •  
  •  

Február 10-14 .között a Babits Mihály Gimnázium ad otthont az European School Network (ESN) iskolahálózat ifjúsági szervezetének programalkotó üléséhez.

A káposztásmegyeri gimnázium alapító tagja és magyarországi bázis intézménye az Europai Unio által támogatott program találkozójának, amelynek célja, hogy nemzetközi összetételű projektekben a középiskolásokat arra ösztönözze, hogy vállaljanak aktív szerepet a közös Európa politikai, gazdasági és szociális jövőjének formálásában.  
Ennek keretében az elmúlt években az internetes kapcsolattartáson és a személyes csere-diák programokon alapuló projektek kaptak figyelmet, azonban az együttműködést szélesíteni szeretnék. Ezért érkezett 3 pedagógus és 11 diák a Babits Mihály Gimnáziumba Németországból, Hollandiából, Portugáliából és Finnországból, hogy az ESN programban résztvevő iskolák diákjaiként – kiegészülve a mintegy 25 babitsos diákkal – egy olyan öntevékeny szervezet létrejöttét segítsék, amelybe bekapcsolódva a nyári szünetben karitatív tevékenységet végeznének – közösen – valamely országban.
20110212baiteseuprojekt
A találkozón keresik a közös cselekvés lehetőségét, a megfelelő munkamódszert, egyeztetik a lehetséges források megszerzését. A találkozó alatt a házigazdák lehetőséget adnak arra is, hogy a vendégek betekintést nyerjenek a gimnázium mindennapjaiba, és megismerkedhessenek Budapest nevezetességeivel is.