Babitsosok szalagavatója

  •  
  •  
  •  


December nemcsak a családi ünnepek időszaka, de a középiskolások végzős diákjainak a gimnáziumi éveik végét jelző egyik esemény ideje is. A Babits Mihály Gimnáziumban az elmúlt hetek egyik nagy eseménye volt a szalagavató bál, melyet hagyományosan a Dunakeszi Sportcsarnokban tartottak.

A kialakult hagyományoknak megfelelő forgatókönyv eseményeit élvezhette a közel 900 néző. Az alsóbb évfolyamosok virággal köszöntötték a maturálókat, majd az ünnepi beszédeket követően az osztályfőnökök feltűzték a 12. évfolyamosokat megillető kék szalagot. Ezt követően érte el az est tetőpontját, hiszen következtek a táncok!

Az ünnepség második részét a hagyományos palotás nyitotta meg. 43 pár táncolt és aratott méltán nagy sikert. Az azt követő osztálytáncok jól tükrözték a diákok egyéniségét és mindenki vastapssal fogadta az egyéni koreográfiát bemutató produkciókat. A legnagyobb sikert azonban a végzősök keringője avatta. A 114 diák alkotta párok csodálatos ruhákban, az alkalomhoz illő komolysággal vonultak a parkettre és mutatták be erre az alkalomra készített koreográfiát – kiválóan.

A szűnni nem akaró tapsot követően még egyszer megismételték a táncot, majd a végzős diákok szüleikkel táncolták a következő keringőt. Talán ez fejezte ki számukra leginkább, hogy ténylegesen elérkezett a gimnáziumi életük utolsó szakasza, és vár rájuk a felnőtté válás elkerülhetetlen ideje.

Babits Mihály Gimnázium
Fotók: Lippai Lilla