Balajcza Szabolcs elsőként hozott ajándékokat

  •  
  •  
  •  

Az Újpest FC Idén is meghirdette jótékonysági akcióját, amelynek keretein belül a felajánlásokat a Böjte Csaba testvér nevével fémjelzett, dévai Assisi Szent Ferenc alapítvány segítségével juttatják el nélkülözésben élő erdélyi családoknak. Az alapítvány egy kihelyezett intézményt üzemeltet Kovács Ágnes vezetésével a magyar határ közelében található Székelyhídon. Az intézményben tizenkét olyan gyermek él, akik családja az alapítvány segítségét kérte, hogy ne kelljen nélkülözésben felnőniük.

A játékosok közül elsőként Balajcza Szabolcs érkezett néhány extra csomaggal az edzésre – plüssállatokat és játékokat hozott az erdélyi gyermekeknek. Szurkolóink felajánlásait minden nap várjuk a Szusza Ferenc Stadion recepcióján.

– Kötelességemnek érzem azt, hogy segítsek, nagyon örülök annak, hogy a klub minden évben előáll egy ilyen kezdeményezéssel – mondta a kapusunk. – Bízom benne, hogy akárcsak tavaly, idén is rengeteg ajándék indul útnak karácsony előtt a Megyeri útról, ezzel pedig szebbé tudjuk tenni a székelyhídi gyermekek ünnepét. Idén a két fiammal együtt választottuk ki, hogy melyik plüssállatokat és játékokat ajánljuk fel a gyűjtésre, láttam rajtuk, hogy ők is jó szívvel adták oda a játékaikat.

Szabolcs azért természetesen elsősorban a szerdai Ferencváros elleni kupavisszavágóra koncentrál és bízik abban, hogy sok szurkoló támogatja majd a csapatot a 0-0-ás első mérkőzés után a Szusza Ferenc Stadionban.

– Nem arról vagyunk híresek, hogy ne kapjunk egy gólt sem, szóval mindenképpen győzelemre kell játszanunk, de nem szabad ész nélkül előre rohanni – mondta a kapus. – Az elmúlt meccseken megmutattuk, hogy jó a támadójátékunk és képesek vagyunk sok gólt szerezni, bízom benne, hogy ezt így folytatjuk. Mindkét csapat szerda-szombat ritmusban játszotta a mérkőzéseket, az is döntő lehet, hogy az emiatt fakadó fáradtságból ki jön ki jobban. Jó hangulatú mérkőzésre számítok és sok szurkolóra – velük sok mindenre képesek lehetünk!

– ujpestfc.hu/g