Balajcza Szabolcs: „Parázsmeccseket játszik a két csapat”

  •  
  •  
  •  

Rudolf Gergely szólójánál bravúrral szedte le a labdát a válogatott csatár lábáról, ám Tisza Tibor fejesét már nem háríthatta Balajcza Szabolcs a vasárnapi, DVTK elleni bajnokin. Kapusunk természetesen nem volt elégedett a múlt héten megszerzett egy ponttal, ezért is szeretne három ponttal hazatérni Székesfehérvárról.

– Csalódásként éltétek meg, hogy nem sikerült megszerezni a három pontot az utolsó hazai bajnokin?

– Persze. A  Siófok és a Diósgyőr ellen hat pontot terveztünk, több lehetőségünk is volt, mint a DVTK-nak, ha hatékonyabban használjuk ki azokat, akkor nyerhettünk volna.

– Mennyire volt érezhető Bruno Moraes sérülése a csapaton a mérkőzés hajrájában?

– Egy ilyen súlyos sérülés mindig benne marad a fejekben valamennyire. Bruno nagyon gyorsan beilleszkedett a csapatba, mindenkivel jóban van. A hét elején fel is osztottuk a keretet két részre, így hétfőn és kedden is sokan bent voltunk nála a kórházban. Bízom benne, hogy január közepén újra csatlakozik hozzánk. (Bruno Moraest hazaengedték a kórházból, csütörtök délután már ellátogatott a Szusza Ferenc Stadionba is.)

– A Nemzeti Sport osztályzatai alapján ősszel a harmadik helyen állsz a kapusok rangsorában. Túl a bajnokság felén te hogyan tekintesz vissza a saját teljesítményedre?

– Sosem értékelem a saját teljesítményemet, ezt meghagyom a szakmai stábnak. A helyezésemet persze jólesik olvasni, de újságíróként is változik, hogy ki milyen teljesítményt milyen osztályzattal díjaz, így nagy jelentőséget nem tulajdonítok neki.

 – Az utolsó fehérvári mérkőzésen annak ellenére is a mérkőzés egyik legjobbja voltál, hogy végül három góllal kikaptunk, nyáron pedig csak egy gól döntött, de szintén a Videoton javára. Feltételezem most teljesen más mérkőzésre készültök.

– Tavaly a második félidő elején 0-0-nál Mihajlovicsot kiállították, onnantól nagyon nehéz dolgunk volt. A 80. percig tartottuk magunkat, de utána simának tűnő vereség lett a vége. Nyáron is láttunk piros lapot, hármat is, általában parázs hangulatú mérkőzéseket játszik egymással a két csapat, talán ez most sem lesz másképp.  A nyári egy „ikszes” meccs volt, mégsem tudtunk nyerni, bízom benne, hogy ez most megfordul. Az utolsó bajnokink kövtekezik idén, maximális koncentráció kell mindenkitől, mert győzelmi szándékkal utazunk le Székesfehérvárra. Máshogy nem is lenne érdemes. 

Székesfehérvárott az eddigi 45 mérkőzésen 12 Újpest-győzelem, 13 döntetlen és 20 piros-kék siker született. A gólkülönbség: 63-76. A Megyeri úton az eddigi 46 mérkőzésen 25 Újpest-győzelem, 7 döntetlen és 14 piros-kék győzelem született. A gólkülönbségünk: 82-51.

Székesfehérváron utoljára 2007-ben született lila-fehér győzelem.

ujpestfc.hu/hajralilak.hu