Balajcza Szabolcs végigvédte a szezont

  •  
  •  
  •  

Kapusunk csak a Ligakupa-mérkőzésekről hiányzott – A mezőnyjátékosok közül Dusan Vasziljevics és Balogh Balázs töltötték a legtöbb időt a pályán
A 2012/2013-as szezonban csapatunk három sorozatban 37 tétmérkőzést játszott. Az OTP Bank Ligában, a Magyar Kupában és a Ligakupában Jos Daerden, majd az őt váltó Marc Leliévre, valamint a harmadik számú kupasorozatban irányító Víg Péter összesen 49 játékost küldött pályára lila-fehérben.

Mérkőzésszám alapján Balajcza Szabolcs vezeti a listát, aki mindössze a hat Ligakupa-találkozón nem állt a kapuban, őt követi harminc mérkőzéssel Balogh Balázs, aki 29 bajnokin és egy kupameccsen játszott. Huszonkilenc mérkőzésen lépett pályára Dusan Vasziljevics és Remili Mohamed – utóbbi labdarúgó egyébként Simon Krisztián mellett az egyedüli olyan játékos, aki mindhárom sorozatban szerepelt.

Ha a pályán töltött perceket nézzük, akkor kiderül, hogy Balajcza Szabolcs gyakorlatilag végigvédte a szezont, hiszen mind a 31 találkozón az elejétől a végéig a kapuban állt. Kapusunkat ezen a listán is Dusan Vasziljevics és Balogh Balázs követi. Amennyiben csak a tavaszi idényt nézzük, akkor kiderül, hogy Balajcza Szabolcs és Dusan Vasziljevics mellett egy percet sem hiányzott a pályáról kapitányunk, Vermes Krisztián sem.

Az NB I-ben egyébként összesen 29 labdarúgó lépett pályára, a nyáron igazolt légiósok mellett újpesti nevelésű játékosként a mögöttünk hagyott szezonban debütált az első osztályban Horváth Richárd, Erős Ronald és Nagy János is! A Ligakupában pedig hat mérkőzésén nyolc utánpótlás-korú játékos is lehetőséget kapott, összesen így 35-en bizonyíthattak a szurkolóknak és a szakmai stábnak a harmadik számú kupasorozatban.

kép és szöveg: ujpestfc.hu