Balajti: ” Nagyon vártam már ezt a pillanatot . “

  •  
  •  
  •  

Balajti Ádám végigjátszotta a vasárnapi Újpest FC B–Vecsés találkozót a Ness Hungary NB II Keleti csoportjának 7. fordulójában. A játékos még június végén, a Mattersburg elleni felkészülési mérkőzésen szenvedett lábközépcsont-törést.

A 20 éves támadó tehát több mint, három hónap kihagyás után léphetett ismét pályára tétmérkőzésen. Ádám reméli, hogy az Eb-selejtezők miatti szünet után már az NB I-ben is szóhoz juthat a Zalaegerszeg ellen.
 
Kezdőként léphettél pályára a B csapatban, a Vecsés elleni bajnokin. Milyen érzés volt újra a tűz közelében lenni?
– Természetesen nagyon jó volt, nagyon vártam már ezt a pillanatot. Eredetileg korábban is visszatérhettem volna, de egy vírusos betegség megakadályozott ebben. Szerencsére most már játszani tudtam, és aminek külön örülök, hogy végigjátszottam a találkozót több mint, három hónapos kihagyás után. Még akkor is nagy öröm számomra, ha egyelőre csak az NB II-ben léphettem pályára.
 
Érezted még a sérülésedet a mérkőzésen, voltak fájdalmas pillanatok?
– Egyáltalán nem fájt a lábam, semmi probléma nem volt, és remélem, hogy kijelenthetem: a sérülésem már a múlté.
 
A csapat még emberelőnyben is fölényben játszott, helyzetek sokaságát dolgozta ki.
– Az első félidő felejthető volt az egész csapat számára. A Vecsés beállt védekezni és lassította a játékot, és talált egy gólt szabadrúgásból. A második félidőben a kiállítás ellenére sokkal jobbak voltunk, de nem volt szerencsénk, hiszen kapufát is lőttünk és három méterről sem tudtunk gólt lőni, csak egyenlíteni sikerült.
 
És hogyan élted meg a felnőtt csapat Vasas elleni mérkőzését?
– Teljes mértékben meg voltam győződve, hogy a múlt heti győzelem nagy lendületet ad, és idegenben is meglesz a három pont. Egyértelműen győzelmet vártam, de ahogy Zoran Szpisljak is mondta; a csapat az öltözőben maradt az első félidőben. Nem tudom, mi lehetett a gond. Természetesen én is nagy csalódással éltem meg az eseményeket a lelátón.
 
Lehet már tudni, hogy mikor léphetsz pályára a felnőtt csapatban?
– Ha minden igaz, akkor a szerdai Ligakupa-meccsen már pályára léphetek a Szolnok ellen és jövő héten is lesz egy Ligakupa-találkozó. Remélem, hogy olyan teljesítményt nyújtok ezeken a mérkőzéseken, hogy már számítani fog rám a vezetőedzőnk a Zalaegerszeg ellen és legalább a keretben benne leszek.
 
A Zalaegerszeg ellen csak a győzelem jöhet szóba.
– Igen, csak a győzelem az elfogadható a ZTE elleni meccsen, mindegy az is, hogy milyen játékkal. A lényeg, hogy ne szakadjunk le a középmezőnytől. Nem is mondanám, hogy a kiesés elől menekülünk, inkább azt mondom, hogy kicsit leszakadtunk a középmezőnytől. Tényleg csak egy kis idő és türelem kell, hogy beérjen az új edző munkája.

sport365.hu
Fotó:ujpestfc.hu