Balázska jól van

  •  
  •  
  •  

Az újpesti Cseriti 6 éve nyújt segítséget a rászoruló gyerekeknek. Bianka sikeres műtétje után, tavaly megismerhettük azt a kisfiút, aki akkor volt másfél éves, és a Cseriti szárnyai alá vette.

Balázska már 2014 novemberében túl volt egy kemoterápiás kezeléssorozaton. Három hónapos korában daganatot találtak a jobb mellékveséjén. A kisfiú, betegsége ellenére, ugyanolyan kedves és vidám, mint egészséges társai. Ebben nagy szerepe van szüleinek, akik csupa mosollyal és szeretettel veszik őt körül. Balázska anyukája, Lénárt Szilvia még tavaly elmondta lapunknak, amikor megtudták, hogy kisfiúk ennyire beteg, elhatározták, minden idejüket a kórházban fogják tölteni vele. Kemoterápiás kezelésekre hordták, és akkoriban még kérdéses volt, meg tudják-e műteni. A daganat rossz helyen volt, rengeteg főér vette körbe, ezért nagyon kockázatosnak számított az operáció. Mivel a kisfiú betegsége következtében gyakori volt a hirtelen láz és rosszullét, a családnak sokat jelentett volna egy olyan autó, amivel gond nélkül meg tudják oldani a szállítást.

Balázska édesanyja a napokban boldogan mesélt a kisfiú állapotáról: – A kisfiunk jól van. Jól vagyunk. Havonta háromszor járunk kontrollvizsgálatra, vérvételre és MR-re. A kemoterápia sokat segített, visszahúzódott a daganat. A gyerek állapota stagnál, ez nagyon jót jelent. Tünetmentes. Az újpesti összefogásnak, a kupakgyűjtésnek és kiemelten a Cseriti támogatásának köszönhetően sikerült a kisebb autónkat egy nagyobbra cserélni, így biztonságosan közlekedhetünk.

Ez Lénárt Balázska története. Segítsünk továbbra is számunkra már feleslegessé vált műanyag kupakok gyűjtésével, hogy egy másik kisgyerek sorsa is jobbra fordulhasson!

VG