Balla Barbara lett a diákpolgármester

  •  
  •  
  •  

Az eredményhirdetéssel és a diákpolgármester-választással lezárult pénteken az immár többéves hagyománnyal rendelkező Újpesti Diáknapok amatőr középiskolai színjátszó-találkozó, fotókiállítás, tehetségkutató és műveltségi versenyt magába foglaló idei programsorozata.

A zárónapot a Városháza dísztermében tartották, ahol Wintermantel Zsolt köszöntötte a diákokat. A helyszínre utalva azt mondta, amikor a Városháza épült, Újpest még község volt, az épületnek pedig szinte teljes mértékben újpesti iparosok készítették-építették; ez ad most helyszínt a diákpolgármester-választásnak. A diákpolgármesteri cím nem csak annak megtiszteltetés, aki elnyeri, hanem közösségének, iskolájának is – tette hozzá a polgármester.
A diákélet jeles személyének kiválasztásában négytagú szakmai zsűri, Házlinger György, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ, Budapest IV. Tankerülete igazgatója, Kassai Endre, a Polgármesteri Hivatal Emberi Erőforrás Főosztály vezetője, Török Rita, az Újpesti Kulturális Központ igazgatója, valamint Fehér Anetta leköszönő diákpolgármester vett részt, az ötödik szavazatot a diákközönség voksa adta.
A kiválasztás előtt mindkét iskola, a Kanizsay Dorottya Egészségügyi Szakképző Iskola és Gimnázium és az Újpesti Károlyi István Általános Iskola és Gimnázium jelöltje-csapata is bemutatkozott és ismertette programját.
A kiválasztás előtt Kassai Endre főosztályvezető azt mondta, mindkét programban megjelent a szociális érzékenység, a változatos helyszínek pedig jó helyismeretről árulkodnak. Nehéz döntés után végül a Károlyi-s tizenegyedik osztályos Balla Barbara nyerte el a diákpolgármesteri címet.
Ugyanezen az eseményen, a diákpolgármester beiktatása után adták át a fotópályázat, a középiskolai színjátszóverseny, a tehetségkutató és a műveltségi vetélkedők díjait, valamint ajándékkal ismerték el a három legaktívabb pedagógus munkáját. Az újpesti diáknapokon több mint kétszázan vettek részt, az alábbiakban az eredményeket közöljük.

MOA

Középiskolai amatőr színjátszó találkozó
I. Bp. IV. Kerületi Babits Mihály Magyar-angol Két Tanítási Nyelvű általános Iskola és Gimnázium
II. Újpesti Károlyi István Általános Iskola és Gimnázium 10. a osztály
III. Kanizsay-sokk – Kanizsay Dorottya Egészségügyi Szakképző Iskola
E produkciókat külön szakmai zsűri – Berki Zita, az Újpesti Kulturális Központ intézményvezető-helyettese, Bede Fazekas Anna, az Őze Lajos Művészeti Iskola tanfolyamvezetője, valamint Dózsa László, az Újpest Színház művészeti vezetője – értékelte.
Diákélet – diákszemmel fotópályázat
I. Tárkányi Attila,Roland Szigeti József utcai Általános Iskola
II. Petroff Petra, Szigeti József utcai Általános Iskola
III. Kozma Flóra, Megyeri úti Általános Iskola
Tehetségkutató
I. Bajkó Anita, Bene Ferenc Általános Iskola, tánc
II. (megosztott) „Panic Artz-ok” (tánccsoport), Kanizsay Dorottya Egészségügyi Szakképző Iskola
II. (megosztott) Váczi Béla (humorista) Bp. IV. Kerületi Babits Mihály Magyar-angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium
III.  Polgár Nikolett (ének), Kanizsay Dorottya Egészségügyi Szakképző Iskola
Különdíj: Juraszik Szolanzs, Újpesti Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és Gimnázium, ének
Újpest A–Z-ig műveltségi vetélkedő
I. Megyeri úti Általános Iskola
II. Kanizsay Dorottya Egészségügyi Szakképző Iskola
III. Újpesti Károlyi István Általános Iskola és Gimnázium
Legaktívabb  pedagógus
I. Tóthné Kovács Annamária, Kanizsay Dorottya Egészségügyi Szakképző Iskola és Gimnázium.
II. Andor-Barabás Edit, Bene Ferenc Általános Iskola
III. Marton Sándor, Bp. IV. Kerületi Babits Mihály Magyar-angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium