Banai most itthon maradt

  •  
  •  
  •  

Az Újpest FC labdarúgói a törökországi Belekben edzőtáboroznak. A keretből csak az utánpótlás válogatott kapusa, Banai Dávid hiányzik, aki a szakmai stáb és a vezetőedző, Jos Daerden döntése alapján maradt ki az utazók közül, és Víg Péter edző irányítása mellett, a második csapattal készül az idényre.

Az utazás előtti utolsó edzésen együtt készültél a társakkal. Úgy látszott, semmi bajod….

Szerencsére, már jól vagyok, de sajnos a karácsonyi ünnepek alatt akadt elég bajom – kezdte a kapus. – Azt tudni kell, hogy kontaktlencsét viselek. A lényeg, hogy attól vagy sem, de valamilyen fertőzést kaptam, aminek köszönhetően kórházba kerültem. Más jókat evett, ivott, pihent, szórakozott én pedig nyomtam az ágyat. De, szerencsére már nincs semmi baj, ha csak az nem, hogy itthon maradtam.

Lesz még edzőtábor és dolgozhatsz még eleget. Banai Dávid milyen szezonra számít?

Bízom benne, hogy egyre közelebb kerülök az első csapathoz. Talán, még kapuba is állhatok. Persze, addig sokat kell még edzeni, és sok mindent el kell lesnem Balajcza Szabitól.

Ha azt kérném, hogy jellemezd a kapus Banait, mit mondanál róla, magadról?

Mivel magasnak számítok, ezért a magas labdákkal nincs különösebb gondom. Szerencsére, a földre is leérek, nem zavar a lapos lövés sem. Pálinkás András, a kapusedzőnk természetesen nem kímél, neki semmi sem elég jó. Például, most a védéseken kívül, a bal lábas rúgásokra gyúrunk.

Szerinted, hol végez a csapat a bajnokság végén?

Nem mondanék helyezést. Azt mondom, hogy jobb és erősebb lesz a csapat, reményeim szerint kevesebb pontot szórunk majd el, mint ősszel tettük, Sok függ a tavaszi rajt első mérkőzéseitől, meghatározó lesz az egész bajnokságra, hány pontot szerzünk a Paks és a Fradi ellen.

Ős újpesti vagy. Itt születtél, itt élsz és az UTE profi labdarúgója vagy. Mégis megkérdezem, ha a jövőben lenne rá mód, melyik külföldi bajnokságban próbálnál szerencsét?

Már voltam Angliában, nagyon tetszett. El tudnám képzelni magam,valamelyik angol csapat kapujában. Igaz, előbb itthon, Újpesten kell bizonyítanom. Van még időm, bár türelmetlenül várom azt a pillanatot, amikor Banaival kezdődik az Újpest összeállítása.

GG
fotó: ujpestfc.hu