Barátságosabb környezet várja a gyerekeket

  •  
  •  
  •  

Tágasabb, világosabb, színes bútorokkal felszerelt rendelő várja a gyerekeket és a szülőket a Király utcában. A felújítás révén egy különálló tanácsadó szoba áll a babák és a mamák rendelkezésére.

Színes helyiségek, gyerekjátékok és egy barátságos rendelő fogadja a gyerekeket a Király utcai Gyermek Háziorvosi Rendelőben. “Korábban csak kisebb helyiség állt rendelkezésre a vizsgálatokhoz – amiknek egy részét a váróhelyiségben végezték el -, most már egy korszerű tanácsadó várja a kis pácienseket” – mondta el Dr. Kálmán Mihály, a rendelő házi gyermekorvosa.

A korábbi elhelyezésnek az volt az egyik hátránya, hogy az előkészítés a nagy váróhelyiségben történt. A mérések és az egyénre szabott tanácsadás is mások előtt zajlott. Mostantól úgy néz ki a rendelő, ahogy egy gyermekrendelőnek valóban ki kell néznie. A védőnőknek az átalakítás révén lehetőségük nyílik egy önálló helyiségben konzultálni a kismamákkal, ellátni őket táplálási, vagy gondozási tanácsokkal. S bár a védőnő és a gyermekorvos egymástól különálló helyiségben függetlenül és önállóan dolgozik, ha van valami közös probléma, akkor lehetőség nyílik a kérdés megvitatására, hiszen csak egy ajtó választja el a két helyiséget egymástól.

“A felújítás nagyrészt az önkormányzati támogatásból valósulhatott meg, kisebb részben pedig a rendelőben működő alapítvány is hozzájárult” – részletezte a gyermekorvos.

antosa