Beenhakker beszólt a magyar edzőknek

  •  
  •  
  •  

Leo Beenhakker, az Újpest szakmai igazgatója nagyon kemény kritikát fogalmazott meg a magyar edzői kar felé.

A holland szakember az m1 vasárnapi adásában beszélt nyíltan az elmúlt két hónapban Magyarországon szerzett tapasztalatairól. Leo Beenhakker elmondta, minden tisztelete a magyar labdarúgásban dolgozóké, de szerinte a szakvezetőknek elég szegényes a kapcsolatuk az európai élfutballal.

„Őszintén mondom, a világ különböző pontjain dolgoztam már pályafutásom során, de ennyire nehéz dolgom, mint Magyarországon még sehol sem akadt. Az emberek rendkívül zárkózottak, egyáltalán nem nyitottak az újításokra, szinte rettegnek a változásoktól. Pedig jelentős változtatásokra van szükség Újpesten, ha európai mércével is erős, ütőképes csapatot akarunk kovácsolni. Azért is küzdök, hogy kinyissam a magyar kollégák szemét” – tette hozzá Beenhakker, aki dolgozott már a Real Madridnál, az Ajaxnál, a Feyenoordnál, valamint több több ország nemzeti válogatottját is irányította, a többi közt Hollandiát is gardírozta.

Az Újpest kapcsán elárulta, sajnos pénznek híján van a klub, ugyanakkor örömteli, hogy számos tehetséges fiatal labdarúgó is a keret tagja. Ők megfelelő felkészítéssel rövid időn belül meghatározó tagjai lehetnek a lila-fehér gárdának.

Leo Beenhakker szerint idén még nem tudja felvenni az élcsapatokkal a versenyt a IV. kerületi együttes, de „nemsokára jönnek a jó eredmények”.