Beenhakker nem kell az Újpest FC-nek

  •  
  •  
  •  

A pepsifoci.hu információi szerint biztossá vált, hogy a nyáron érkezett sportigazgató, a holland Leo Beenhakker a jövőben nem vállal szerepet Újpesten. Úgy tudjuk, a korábbi sikeres edző sorsa kedden vált véglegessé, miután az előzetes híreknek megfelelően egyeztetett az új többségi tulajdonossal, a belga Roderick Duchatelettel.

Mint ismeretes, július 29-én a holland Leo Beenhakkert nevezték ki az Újpest labdarúgócsapatának új sportigazgatójává, Kovács Zoltán utódjaként, a 69 éves szakember három évre kötelezte el magát a lilákhoz a nyáron.

A korábban a Real Madridnál és az Ajaxnál is sikeresen edzősködő, rutinos vezető Mészöly Géza menesztése, az újpesti edzőpálya ügye, végül a hazai edzői kart kritizáló nyilatkozata miatt került elsősorban reflektorfénybe, majd október elején kijelentkezett szállodai szobájából, s családi okokra hivatkozva hazautazott. A klub akkori hivatalos közlése szerint csak ideiglenesen tért haza, családi ügyeit intézte, azt azonban nem lehetett tudni biztosan, mikor tér vissza Budapestre.

Miután a belga Roderick Duchatelet lett a múlt héten az Újpest új többségi tulajdonosa, Dr. Bartha Csaba ügyvezető a holland szakember jövőjét is érintette nyilatkozatában.

– Leo Beenhakkerrel kapcsolatban azt tudom mondani, hogy a tulajdonos rövidesen leül vele, és átbeszélik azokat a stratégiai ügyeket, amelyeken sportigazgatónk dolgozott az itt tartózkodása során.

A pepsifoci.hu információi szerint az említett egyeztetés megtörtént és eldőlt, hogy Leo Beenhakker nem tér vissza Újpestre. Úgy tudjuk, hogy a tárgyalás során sem az új tulajdonos, sem Beenhakker nem erőltette tulságosan a megegyezést, Roderick Duchatelet esetében azért nem, mert nem akar sportigazgatói posztot a belga üzletember.

Beenhakker távozásával szakmai vonalon a jelenlegi vezetőedző, Zoran Szpisljak kaphat nagyobb teret a télig.

(Fotó: ujpestfc.hu)