Befogadták a pályázatot, hamarosan döntenek

  •  
  •  
  •  

Bizony ráférne már egy alapos felújítás a Görgey úti szakrendelőre. Sajnos az anyaintézmény, a Károlyi kórház pénz híján nem tudja megoldani ezt a gondot. Azazhogy pályázat útján talán valósággá válhat az álom. Sokan küzdöttek a sikerért. Szalkai István képviselő úgy véli, a történet célegyenesbe ért.

Normal
0

21

false
false
false

HU
X-NONE
X-NONE

MicrosoftInternetExplorer4


/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Normál táblázat”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-qformat:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:”Calibri”,”sans-serif”;}

Amikor három éve felvetődött, hogy fel kellene újítani a Görgey úti szakorvosi rendelőintézetet, még nem volt ennyire rossz állapotban, mint napjainkban. Legalábbis Szalkai István önkormányzati képviselő szerint. Habár már akkor is kiszámítható volt, ha nem tesznek semmit az épületért, az állaga rohamosan romlani fog. Romlott is rendesen. Az is látszott, hogy az anyaintézmény, a Károlyi Sándor kórház anyagi lehetőségei korlátozottak, nem teszik lehetővé a felújítást. Az intézmény rendbetételére egyszerűen nem jutott pénz.  

        Az ügy érdekében én az ördöggel is cimboráltam – mondja Szalkai István. – Tisztán látszott, hogy sok holdnak kell együtt állnia, míg a végén kisüthet a nap. Először képviselőtársaimmal, a város vezetőivel megbeszéltük azt, hogy minden lehetőséget megragadunk a helyzet javítása érdekében. Sokáig nem adódott semmi, mígnem aztán ráleltem egy pályázati lehetőségre. Minden fővárosi kórház pályázhatott volna, hiszen nyitott volt a pálya, de valami véletlen folytán csak a Károlyi kórháznak sikerült határidőre benyújtani a papírokat. Nagyon büszke vagyok arra, hogy nem volt olyan politikai erő, sem itt a kerületben, sem a fővárosnál, amely ne támogatta volna az elképzeléseket.

Egy uniós energia-hatékonyságot növelő pályázatról van szó. Egyszerűbben fogalmazva: a pénzből a villamos energia rendszert lehet korszerűsíteni, és az ezekhez szükséges műszaki feltételeket lehet javítani. De benne van a csomagban az épület külső szigetelése a tetőfelújítással együtt, és az épületgépészet cseréje is megoldható.

Mint általában az ilyen pályázatoknál lenni szokott, önrésszel be kell szállnia az önkormányzatnak. Jelen esetben ez harminc százalékot tesz ki, ami 250 millió forint. Maga a pályázó a Károlyi Sándor Kórház volt, ám az utat sokan egyengették, köztük Szalkai István. A képviselő sokat lobbizott a fővárosnál is, aminek meglett az eredménye, a közgyűlés az ügy mellé állt. Azt már mondanunk sem kell, hogy az újpesti képviselő-testület egyöntetűen támogatta a kezdeményezést. Felsorolni is sok, mennyien segítették azt, hogy végre megvalósulhasson a szakrendelő felújítása, Csupán néhány név: Derce Tamás, Trippon Norbert, Csonkás István, dr.  Kató Balázs, Bános Katalin, Hock Zoltán, Wintermantel Zsolt és természetesen a kórház vezetői.

        Minden olyan lépésen túl vagyunk, ami a következő körbe vitte a pályázatot – újságolja örömmel a képviselő. – Igaz, akadtak hiányosságok, de azokat rövid időn belül pótoltuk. Végül befogadták a pályázatunkat, bezárultak a kapuk. Több pénz áll rendelkezésre, mint amennyit országosan megpályáztak. Célegyenesben vagyunk. Nagyon meg lennék döbbenve, ha nem nyernénk.

Reméljük, végre valóban megújulhat a szakrendelő.