Beindult a Napközis tábor

  •  
  •  
  •  

A tíz hétig működő Tábor utcai tábor pár héttel ezelőtt az Újpesti Cseriti és önkénteseinek jóvoltából mostanra rendezett területtel várta a kezdésre a gyerekeket.

Június 18-án, hétfőn hivatalosan is kezdetét vette a táborozási szezon. Évről évre egyre többen veszik igénybe a tábor szolgáltatásait, jelenleg 260 újpesti általános iskolás használja ki a lehetőségeket a szép környezetben. Egész nyáron át működik a tábor, augusztus 24-én zárja be majd a kapuit.

Az önkormányzat tavaly új hintákat, favárat építtetett a helyszínen, amelyeket a gyerekek most is maximálisan kihasználnak. A kapott pénzből játékokat, eszközöket is vásárolhatott a tábor vezetése. “Mivel az olimpia éve van, a sport játssza majd a programokban nálunk is a főszerepet. Lesznek bűnmegelőzési és egészségügyi előadások is. Nem lehet tudni, mik aratnak majd igazán sikert, talán a jégpalotai látogatás vagy a fóti medvepark megnézése viszi el a pálmát.” – nyilatkozta lapunknak Petrohánné Tóth Erzsébet táborvezető, Böbe néni. Folyamatosan zajlanak a vetélkedők, a foci- és tramburello bajnokság, a kézműves foglalkozások, sárkányépítés, színházi előadás. A nagy meleg sem okozhat gondot, a tábornak saját párakapuja is van.

Á.T.


A tábor nyitásakor Wintermantel Zsolt játékokkal ajándékozta meg a gyerekeket. Tizennégy újpesti iskolából érkeztek gyerekek, de még bővülhet a kör. Már tavaly is nagy sikert arattak a külföldről jövő főiskolások, egyetemisták, akik rengeteget foglalkoztak a gyerekekkel. Az idén Görögországból, Hollandiából, Svédországból érkeznek önkéntes segítők.