Beindult az élet a medencékben

  •  
  •  
  •  

Néhány hete nyitotta meg kapuit Újpest legújabb sportintézménye, a Halassy Olivér Sportközpont – Városi Uszoda. Átadása előtt elhangzott: az újpesti uszodának fontos szerepet szánnak az utánpótlásképzésben. Ennek és az újpesti családokat érintő lehetőségnek néztünk utána.

A közelmúltban adta át az önkormányzat a helyiek által nagyon várt Halassy Olivér Sportközpont– Városi Uszodát.Már megnyitása előtt is sokan érdeklődtek arról, hogy milyen lehetőségeket nyújt az új intézmény, mikortól indul el a gyermekúszás.
– Délelőttönként már beindult az óvodások, iskolások kötelező, ingyenes úszásoktatása, amelyet délutánonként a Güttler–ÁghÚszóiskola magánképzései egészítenek ki. A szülőknek szakembereik segítenek kiválasztani a gyerekek számára legmegfelelőbb szintű képzést – tudjuk meg Mogyorósi Ferenctől, az intézmény vezetőjétől.
Mint előzetesen is hallottuk, az intézmény fokozatosan bekapcsolódik az utánpótlásképzésbe is.
– Az UTE kajakos- és öttusaszakosztálya is jelen van. A tehetségesebb gyerekeket megfigyelik a szakemberek, és átadják őket a komolyabb sportnak. Délelőttönként, délutánonként ők is itt tartózkodnak, megpróbálnak a szülőkkel, gyerekekkel is beszélni, de szóróanyagaik, tájékoztatóik is folyamatosan elérhetők az uszoda előterében – meséli Mogyorósi Ferenc.
A legtöbb újpesti a belépőjegyek, bérletek árairól érdeklődöttaz átadás előtti hetekben.
– Az újpestieknek, felnőtteknek, nyugdíjasoknak és gyermekeknek egyaránt 15 százalék kedvezményt kínál a Halassy-uszoda. Így a lakcímkártya felmutatásával az újpesti felnőttek 1500, a diákok és a nyugdíjasok 850, a hét év alatti gyermekek pedig 680 forintért válthatnak belépőjegyet hozzánk. Bérleteinket szintén kedvező áron kínáljuk a helyieknek, amelyek tetszés szerint 10 és 45 alkalomra szólnak. A 10 alkalmasat 9 jegy áráért, míg a 45 alkalmasat 40 áráért vehetik meg vendégeink. Wellnessrészlegünk jelképes térítési összeg ellenében vehető igénybe – ismerteti a jegyárakat az uszodavezető.
Felnőtt vendégeiknek a nagymedence mellett a wellness-szigetszolgáltatásait kínálják. A masszázs később indul, a látogatóknaka 8-10 fős, 75-80 fokos finn szaunát, valamint a jakuzzit ajánljuk, amely váltakozva kínál holkellemes pezsgőfürdőt, hol dögönyöző hát-, nyak- és derékmasszázst. A bejárat melletti shopban saját logóval ellátott úszósapkát, törülközőt is vásárolhatnak a vendégek.
(Az uszoda címe: 1048 Budapest, Tóth Aladár u. 16–18.)

G.R.