•  
  •  
  •  

Egy hatalmas szív ujjakból formálva, világvallások képviselői, béke Párizsért az Eiffel-toronnyal, nagyhatalmak, országok zászlói, rengeteg békegalamb, pirosfehérzöld béke, béke az egész Földért. Ezek a motívumok jellemezték a lenyűgöző gyerekrajzokból és festményekből álló 29. békeposzter pályázat kiállítását az Ifjúsági Házban.

„A béke megünneplése” címmel a LIONS Clubok Nemzetközi Szövetsége felhívására az Újpest-Árpád LIONS Club szervezésében írtak ki pályázatot. Az önkormányzat támogatásával létrejött rendezvényt, melyen kihirdették a nyerteseket, ünnepélyes keretek között tartották meg október 17-én, délután öt órakor az Ifjúsági Házban. A 29. békeposzter kiállítás az Erkel Gyula Újpesti Művészeti Alapfokú Művészeti Iskola közreműködésével, brazil és francia dallamokkal indult. Dr. Molnár Szabolcs alpolgármester nyitotta meg a kiállítást köszöntő beszédével, melyben elmondta, boldog mikor azt látja, a gyerekek milyen gyönyörű alkotással lepnek meg mindenkit. Újpest Önkormányzata és a Lions Club azért motiválja minden évben a diákokat, hogy a napi rutinból kiszakadva használják kreativitásukat, fessenek, rajzoljanak, gondolkodjanak. Az alpolgármester megköszönte a diákoknak a munkát, a Lions Clubnak a szervezést és a pedagógusoknak az iránymutatást.

„Találjon mindenki örömöt az alkotásban!” – tette hozzá dr. Molnár Szabolcs, majd elmondta, a zsűri által kiválasztott nyertesek értékes ajándékokat kapnak, melyek remek eszközök lesznek a további munkához.

VG