Belga üzletember az Újpest új ügyvezetője

  •  
  •  
  •  

Közös megegyezéssel távozott posztjáról Bartha Csaba, az Újpest FC futballcsapatának eddigi ügyvezető igazgatója, helyét a belga Filips Dhondt veszi át, akit sajtótájékoztatón mutatott be a klub.

“Nagyon keményen dolgoztunk az elmúlt időszakban itt és Belgiumban is, amikor idejöttem, már akkor mondtam, hogy érkezni fog majd valaki a vezetésbe” – vezette fel az eseményt Roderick Duchatelet, az Újpest FC belga tulajdonosa. “Úgy gondolom, az ő személyében, megtaláltuk a megfelelő embert.”

“Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek. Remélem, hogy a tapasztalataimmal nagy sikereket érhetünk majd el a jövőben, egészséges ambícióval vágok neki ennek a feladatnak” – nyilatkozta Filips Dhondt, aki több mint 17 éve dolgozik a futballban, többek között részt vett a 2000-es holland-belga közös rendezésű Európa-bajnokság előkészítésében, valamint kilenc évig volt az FC Bruges ügyvezető igazgatója.

Dhondt szerint az Újpest ebben a szezonban a gyengébb őszi szereplés miatt a bajnokságban már nem nagyon nyújthat kiemelkedő produkciót, így elsősorban a Magyar Kupa-mérkőzésekre kell összpontosítania. A csapat szombaton a Kaposvár második csapatát ejtette ki a nyolcaddöntőben, a legjobb nyolc között a Bajával találkoznak majd.

Távolabbi céljai között azt jelölte meg, hogy a klub önellátó legyen, azaz a bevételeiből tartsa fenn magát. Roderick Duchatelet beszélt a téli átigazolási szezonról, elmondta, hogy mindenképpen szeretnék megerősíteni a keretet, ennek megfelelően legalább két-három futballista érkezése várható. A tulajdonos megerősítette, hogy töretlen a bizalom Zoran Spisljak vezetőedzővel szemben.