Bemutatkozó látogatások

  •  
  •  
  •  


Fericsán Kálmán nyugalmazott testnevelő tanár, Kiss Ramóna színművész, valamint Bartók Béla újpesti önkormányzati képviselő alkotják a Clarisse Újpest Gyermekeiért Alapítvány kuratóriumát, amelyhez háromtagú ellenőrző bizottság társul. Fericsán Kálmán elnököt arról kérdeztük, mi történt az elmúlt hónapokban az alapítvány háza táján?

– Az alapítvány kuratóriuma megkezdte a munkacsoportok kialakítását,
van már bankszámla számunk és sorra járom, például dr. Kovács Ivánnéval, az ellenőrző bizottság tagjával, az újpesti oktatási-nevelési intézményeket, hogy tevékenységünkről tájékoztassam az igazgatókat. Első lépésként felmérjük hány tehetséges, ám anyagiakban szűkölködő gyermek tanul Újpesten. Az általános iskolák többségében már jártam, következnek a középiskolák is.

– Mit remél a bemutatkozástól?
– Szeretném, ha az intézményvezetők képben lennének a tevékenységünkkel kapcsolatban. Az alapítvány díjait ugyanis pályázat útján lehet elnyerni, amelyre a diákokat legjobban ismerő pedagógusok, igazgatók tesznek javaslatot.

– Hogyan és mikor kerül sor az első döntésre?
– Az alapítvány kuratóriuma több munkacsoportot hozott létre, amelyek tagjai képzőművészeti, irodalmi, idegen nyelvi, ének-zenei és sport eredmények alapján hozzák meg majd a pályázat kiírását és benyújtását követően támogató döntésüket. Még a tőkegyűjtés időszakát éljük, szeretnénk, ha sok támogatónk lenne. Keressük a pályázati lehetőségeket is. Terveink szerint jövőre köszönthetjük a Clarisse alapítvány első díjazottjait.

– B. K