Bemutatkozott az újpesti felfedezett

  •  
  •  
  •  

Vasárnap délután az Open Civil Színpadról már kora délután rockzene szólt, a No SeatbeltZ tagjai jóval koncertjük előtt hozzákezdtek a próbához és a fellépés előkészületeihez. Bár a csapat ifjú tehetségekből áll, már most rutinosan mozognak a színpadon. Egy kis erősítés a szintire és a basszusgitárra, és a banda máris készen állt, hogy a húrok közé csapjon.

A június végén megrendezett I. Újpesti Zenekarok Fesztiváljának nyertesei, a No SeatbeltZ együttes tagjai, bár már több tucat koncertet tudhatnak maguk mögött, elárulták, kis lámpalázzal léptek a publikum elé. Ez nem is csoda, hiszen a Sziget Fesztivál egy olyan nemzetközi rendezvény, amire sokan hosszú évek után juthatnak csak el, rendkívül sok munkával. Bár a fiúk is rengeteget gyakoroltak és megdolgoztak a lehetőségért, mégsem kellett sokat várniuk, hiszen a csapat mindössze két éve állt össze.

A srácok nem váratták a közönséget, így pontban félnégykor felcsendült az első nóta, ami kiváló hangulatkeltő volt. A sikert mi sem bizonyítja jobban, mint hogy nem csak az együttes állandó rajongói hallgatták a fiúkat, hanem kintről is sok embert becsalt a zene a sátorba. A rövid intro után a zenekar palettájáról többek közt a Kutyák a Holdon, a Magnet, vagy az I can’t see you c. dallamok is felcsendültek. Az elektronikus rockot játszó banda nagy sikert aratott, és a közönség ráadás számot is követelt a srácoktól.

Az újpesti No SeatbeltZ együttes tehát megállta a helyét a nagyok között is. A fiúk elárulták, reményeik szerint jövőre is jöhetnek a Szigetre, a távolabbi tervek között pedig egy nagyszínpadi koncert szerepel. Szerencsére azonban nem kell egy évet várnunk, hogy ismét találkozhassunk velük, hiszen az Újpesti Városnapok keretén belül, augusztus 27-én ők is színpadra lépnek majd a Szent István téren!

(antosa)