Bence kupagyőzelmei

  •  
  •  
  •  

Az UTE cselgáncsozója remekül kezdte az évet, hiszen Pongrácz Bence
az első két ifjúsági Európa-kupa viadalon egyaránt aranyérmet nyert.
A tizenhat éves újpesti judós gyakorlatilag megváltotta az Európabajnoki csapattagságot.

Saját magát is meglepte a remek évkezdésével, de persze volt némi előjele a follonicai és a zágrábi sikernek. A tavalyi szarajevói ifjúsági világbajnokságon szerzett értékes ötödik hely megmutatta, van keresnivalója a nemzetközi mezőnyben.

– A két győzelem közül a zágrábi közelebb áll a szívemhez, mert erősebb mezőnyben sikerült megszereznem a győzelmet. Tavaly elsőéves ifi staként harmadik lettem ott, így kellemes emlékeim fűződnek a városhoz – mondja az újpesti versenyző.

– Úgy érzem, kezd beérni az edzőmmel, Horváth Lászlóval mintegy nyolc éve végzett közös munkánk. Bence egyébként is szereti a nemzetközi viadalokat, hiszen jóval erősebb és változatosabb a mezőny, mint idehaza.

– Rengeteget edzem, hogy folyamatosan fejlődjek – ismerte el. – A tavaszi szünetet is az ifjúsági válogatott edzőtáborában töltöttem, de ez egyáltalán nem jelentett áldozatot. Az erősségemnek azt tartom, hogy összeszedett vagyok. Akkor sem esem pánikba, ha hátrányba kerülök, mert tudom, hogy képes vagyok fordítani.

Az ifjúsági korosztály idei főversenye a fi nnországi Európabajnokság, a két Európa-kupa arannyal pedig Bence gyakorlatilag megváltotta a csapattagságot. A célkitűzés a pontszerzés, de igazi elégedettségre csak az érem adhat okot.

judoinfo.hu/gergely