•  
  •  
  •  

Az óvodák és iskolák nyitása leghamarabb április közepén történhet meg, de még ez előtt megkapják a vakcinát az óvodákban és iskolákban dolgozó pedagógusok is.

Nagyon fontos bejelentést tett Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a szokásos csütörtöki kormányinfón. A miniszter bejelentette, hogy annak függvényében, mikor éri el az ország a 2,5 millió beoltottat, kinyitnak az óvodák és az iskolák – vagyis ez leghamarabb április 12-én vagy 19-én, hétfőn  történhet meg.

A bejelentés után megkérdeztük a polgármesteri hivatalt, örülnek-e a döntésnek. Déri Tibor polgármester úgy fogalmazott: régi kérés valósul most meg.

– Önkormányzati szinten is többször kértük a kormányt, hogy a pedagógusokat a lehető leghamarabb oltsák be, mert az a legjobb, ha minél több embert beoltunk. Jó döntés született, örülünk, hogy végül meghallgatásra talált ez a kérésünk – reagált a polgármester.

Gulyás Gergely persze hozzátette, hogy az oltáshoz regisztrálni kell, de a pedagógusok döntő többsége már régen megtette ezt. Így tett a Szűcs Sándor Általános Iskola tantestülete is.

– Sokat győzködtem a kollégákat, hogy mindenki regisztráljon az oltásra, mert ezzel nemcsak a jelenléti oktatásba térhetünk vissza sokkal hamarabb, hanem az egészségünket is óvhatjuk. Páran nálunk egyébként már kaptak oltást például életkori jogosultságból fakadóan, de örülünk annak, hogy ezt a pedagógusokra is kiterjesztik – fogalmazott Lévai András igazgató.

A kancelláriaminiszter megerősítette, hogy a kormány idén már a megszokott rendben szeretné megtartatni az érettségi vizsgákat tavasszal. A tavalyi évben a szóbeli teljesen elmaradt az első hullámban.

, , , , ,