Berki egy lépéssel közelebb az olimpiához

  •  
  •  
  •  

A magyar csapat számításai szerint Berki Krisztián teljesítette nyújtón és gyűrűn a 85 százalékot, így ez nem lehet akadálya az olimpiai indulásnak. A londoni résztvétel kiharcolásához a világbajnok tornásznak még fő számában, lólengésben a dobogón kell végeznie. A szer szombati döntőjébe az első helyen jutott be.

A helyszínről, a Tokióban zajló olimpiai kvalifikációs vb-ről származó nem hivatalos információt a nemzetközi szövetség (FIG) nem erősítette meg, elképzelhető, hogy a hivatalos eredményre keddig, vagy akár a szerenkénti döntők végéig kell várni.

A jövő évi londoni játékokra úgy szerezhet indulási jogot a világbajnok Berki, ha fő szerén, lovon érmet szerez, a másik két szeren – esetében nyújtón és gyűrűn – pedig az összes versenyző által elért pontszám átlagának a 85 százalékát teljesíti.

A tavaly az év sportolójának választott Berki Krisztián 2010 decemberében az [origo]-nak azt mondta, a két szerrel nem lesz gond: “Ennél nehezebb lesz viszont lólengésben a dobogón végezni.”

A lólengés döntőjébe Berki az első helyen jutott be, mivel a vasárnap elért 15,866 pontos bemutatóját egyik riválisa sem tudta felülmúlni. Ugyancsak döntős lesz Hídvégi Vid, aki 15,266 pontot érő gyakorlatával végül a nyolcadik helyen került a szombati fináléba.

(origo.hu)