Berki Európa-bajnok!

  •  
  •  
  •  

Berki Krisztián aranyérmet szerzett a lólengés szombati döntőjében a Berlinben zajló torna-Európa-bajnokságon.

Berki, a szer tavalyi világbajnoka 15,625 pontot kapott gyakorlatára, ez két tizeddel jobb volt, mint amit a csütörtöki selejtezőben elért. A kvalifikáció után a brit Louis Smith volt Berki egyik legnagyobb kihívója, de hibázott, így nem szólhatott bele a versenybe. A riválisok közül az olasz Alberto Busnari következett, aki szintén leesett, ekkor már biztos volt az érem Berkinek.

Hidvégi Vid jött, az előtte lévőkkel ellentétben ő nem remegett meg, 14,725 pontot kapott, amivel a harmadik helyre jött fel. Utolsóként a francia Cyril Tommasonét szólították, aki már az első mozdulatait elrontotta, ekkor már tudni lehetett, Berki lesz bajnok. A francia végül bejött a második helyre, így Hidvégi leszorult a dobogóról.

“Minden aranyéremnek megvan a maga varázsa, ennek az ötödiknek most az, hogy meg tudtam mutatni: a betegségem után is visszanyertem az erőmet. Kár, hogy Hídvégi Vid nem került fel a dobogóra, de a negyedik helyének is nagyon örülök. A londoni olimpia egyelőre nem foglalkoztat, először legyen meg a kvalifikáció.” – nyilatkozta a verseny után Berki.  Még hozzátette: szerinte brit és olasz riválisa azért rontotta el gyakorlatát, mert ő a teljesítményével nagy nyomás alá helyezte őket.

A 26 éves Berki 2005 (Debrecen), 2007 (Amszterdam), 2008 (Lausanne) és 2009 (Milánó) után ötödször lett Európa-bajnok.
(mti)