Berki ezüstöt lovazott össze

  •  
  •  
  •  

Berki Krisztián, az UTE olimpiai bajnok tornásza Szöulban vett rész meghívásos nemzetközi versenyen, ahová a világ legjobbjait hívták meg a rendezők. A lólengés királya különleges viadalra érkezett, hiszen a londoni olimpia döntője óta először találkozott Louis Smithszel, akit akkor, nagy csatában sikerült legyőznie.

A brit tornász az ötkarikás játékok után bejelentette visszavonulását, a legutóbbi világbajnokságon már tévékommentátorként volt jelen. De, mindenki meglepetésére, néhány hónapja eldöntötte, visszatér, és újra edzésbe állt. 

– A közönség és a sajtó számára talán sokkal érdekesebb ez a találkozás, mint nekünk, tornászoknak – mondta az elutazás előtt Berki Krisztián. – Én személy szerint örülök, hogy Smith visszatért, mert szeretek vele versenyezni. Biztosan jó formában van, ha úgy döntött, elindul a versenyen. Jó és színvonalas viadalra számítok Szöulban. A jelek szerint Louis Smith valóban komolyan gondolta a visszatérést, mert a hosszú kihagyás után már első nemzetközi versenyén legyőzte Berki Krisztiánt. Smith 15,850 ponttal nyert, Berki 15,775-tel lett ezüstérmes. Smith gyakorlatának kiinduló pontszáma 6,9, Berkié 6,8 volt, azaz az UTE versenyzője, aki a szerenkénti magyar bajnokságon már 7,0-es erősségű gyakorlattal állt elő, a Körcsarnokban a rontása ellenére 15,900 pontot kapott, ezúttal a vártnál haloványabban teljesített. Smith viszont a kihagyása után sokkal jobban, mint azt talán ő is remélte.

– Attól függetlenül, hogy második lettem, nagyon jól éreztem magam Koreában – nyilatkozta az olimpiai bajnok. – A szervezők lesték minden kívánságunkat, a szurkolók nagyon kedvesek voltak, és nekem egyébként is nagyon tetszik a keleti kultúra. Persze, nyilván jó lett volna nyerni, de várható volt, hogy ha Smith erősebb gyakorlatot mutat be, biztosan kihozzák győztesnek. Így azután a hétpontos gyakorlatomat akartam bemutatni, de az egyik ollóból nem pontosan jöttem ki, így 6,8 lett belőle. Viszont a legutóbbi bronzérmemhez képest egyet léptem előre, remélhetőleg a következő érem már arany lesz – jelentette ki Berki Krisztián.

(SportFM/GG)