Berki Krisztiáné az ötezredik Újpest szelet

  •  
  •  
  •  

Elkészült az ötezredik Újpest szelet a Vadgesztenye cukrászdában. A jubileumi szeletet Berki Krisztián, a londoni olimpiára készülő tornász világbajnok fogyasztotta el április 24-én.

Az akció, hogy felelevenítenek egy régi, kedvelt sütit, Újpest szelet néven, és eladásából még hátrányos helyzetű gyerekeket is segítenek az Újpesti Cseriti segítségével, sikerrel járt. Közel másfél hónap alatt, ötezer Újpest szeletet vásároltak  az édességet kedvelők.  Ennek örömére kisebb fogadást rendeztek a Vadgesztenye cukrászdában, ahol Berki Krisztiánnal  együtt  megjelent Újpest arca: Gabaj Zsófi, a focista rapper Curtis, továbbá  Wintermantel Zsolt is. A polgármester elmondta, nem gondolta, hogy ennyire sikeres lesz ez az akció és ilyen gyorsan elfogy ötezer szelet a süteményből. Nagyon örül ennek, és a hátrányos helyzetű újpesti gyermekeket segítő Újpesti Cseriti számlája érkező bevételnek.

 A sütemény készítője, Zsuzsika néni is boldogan adta kínálta meg Berki Krisztiánt az ötezredik Újpest szelettel.

–„A krémes sütiket szeretem, és ha még újpesti is, az külön öröm.” – mondta a világbajnok,  aki amúgy is édesszájú. Ráadásul szinte bármennyi süteményt ehet, úgyis lemozogja. Az Újpest szelet folyamatosan kapható a Vadgesztenye cukrászdában. Rövidesen további újpesti cukrászdák is csatlakoznak a készítéshez, az árusításhoz, és a támogató akcióhoz.

J. M.