Berki leesett a lóról, de tragédia nem történt

  •  
  •  
  •  

Az olimpiai bajnok Berki Krisztián hibázott gyakorlatában a tornászok antwerpeni világbajnokságán a selejtezőben, így nem került be a lólengés fináléjába. Az előzetes tervek szerint a 6.7-es kiindulópontú gyakorlatát mutatta be, ám leesett a szerről.

A címvédő Berki Krisztiántól mindenki érmet, lehetőség szerint aranyat várt. Az olimpiai bajnok felkészülése jól sikerült, a kinti tréningeket is jól teljesítette. A szokások szerint készült a selejtezőre, saját bevallása szerint egyáltalán nem izgult, se a melegítésnél, se a szólításnál. Világversenyen az Európa-bajnokkal ilyen még soha nem fordult elő. 

– Természetesen el vagyok keseredve, de próbálok nem túl nagy ügyet csinálni a kudarcból – nyilatkozta az újpesti olimpiai bajnok.
– A hibázás lehetősége benne van a tornában, én most rontottam, tudom, hogy nem a legjobbkor, de ez van. Én sem vagyok gép. A kezem letapadt, és mire a Magyar- orsóhoz értem, elfogyott a lendületem, leestem a szerről. Jól felkészültem, semmi sem zavart, mégis ez történt. Új gyakorlatom van, ezt még be kell versenyeznem, hiszen mindössze két magyar viadalon szerepeltem ezzel. Szóval, bánt a dolog, de nincs megállás, készülök a mesterfokú bajnokságra.

– Krisztián a verseny előtti napokban csak úgy szórta a 6.7- és a 7.0-s kiindulópontú gyakorlatokat – mondta Altorjai Sándor csapatvezető. – A szólításnál viszont nem ment neki, hibázott. Az olimpiai ciklus elején tartunk, új elemeket tanult, ez az év a gyakorlást szolgálja. Akármi is történt, Berki Krisztián a mi Berki Krisztiánunk maradt.

(gergely/xlsport.hu)